Iniciativa Sant Adrià elabora i difon un llibre sobre la pedagoga Elvira Godàs

08/03/2016 – L'acte de presentació tindrà lloc aquest dimecres, a les 18.30h a la Biblioteca Sant Adrià.

Dones amb Iniciativa de Sant Adrià de Besòs, en el context de la celebració del dia 8 de Març, vol retre un homenatge a la  pedagoga Elvira Godàs i Vila, morta fa pocs mesos. En l'acte que tindrà lloc el proper dimecres dia 9 de març a les 18:30 hores a la Biblioteca de Sant Adrià, Dones amb Iniciativa donarà a conèixer la vida i obra de la mestra de la República, que en tornar de l'exili de Mèxic va donar classes al barri del Besòs.

Elvira, amb tota una vida dedicada a la pedagogia primer com a mestra de la República a Barcelona, les Borges i Figueres, després durant l'exili a Mèxic i de nou a Catalunya a Castelldefels i el barri del Besòs, “representa els homes i dones que van patir l'exili i la repressió” i dels quals Iniciativa vol “rescatar la seva memòria".

Dones amb Iniciativa presentarà "una publicació que vol difondre la figura d'Elvira Godàs recollint la màxima informació possible de la seva vida i obra a partir d'estudis de Jordi Garcia i Farrero, Salomó Marquès, Margarita Carbó i Ferran Aisa”. Es tracta d’un llibre que també recull informació a partir de les entrevistes que la pròpia Elvira va concedir a la revista el Temps en 2003, per
el Documental “Sinaia, más allà del Océano” de Joan López Lloret en 2011 i la que Maite Gutiérrez li va fer en 2014 per a La Vanguardia, així com a partir de les entrevistes als seus fills Frederic i Venturian per el projecte “Fills i néts de l’exili republicà, mexicans a Catalunya” del Centre d’Estudis Socio-Laborals".

Des de Dones amb Iniciativa es distribuiran exemplars del llibre, que no es posarà a la venda, sinó que romandrà a les diferents biblioteques, arxius i centres educatiu per difondre la figura d'Elvira Godàs. També s'iniciarà la demanda d’incloure el seu nom al nomenclàtor de la ciutat de Sant Adrià.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure