Ajudarà a fer realitat idees de negoci d’estudiants de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est, i a impulsar el talent emprenedor i nous projectes de negoci.
El Campus Diagonal-Besòs compta amb una nova seu de l’Espai Emprèn UPC espai de treball i col·laboració orientat a la promoció del talent dels estudiants de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) amb idees innovadores i amb projectes de negoci. Un projecte que s’emmarca en les accions de foment de l’emprenedoria que impulsa la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
El nou espai s’ha inaugurat aquest dijous 26 d’octubre, i ha comptat amb la presència del rector de la UPC, Daniel Crespo; la directora de l’EEBE, Adriana Farran; el vicerector de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la UPC, Climent Molins; la cap del Servei de Gestió a la Innovació de la UPC, Cristina Areste; l’alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete; la regidora Delegada de Desenvolupament Econòmic local a l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, Cristina Obregon; Sonia Paredes, cap de secció de Suport Empresarial a l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs; així com representants del teixit empresarial, com ara Itziar Blasco, cap de programes d’startups a Barcelona Activa.
Durant l’acte s’ha fet una presentació de l’espai i serveis que es dona als estudiants des de l’Espai Emprèn, destacant el servei de creació de llocs de treballs amb la creació de la seva pròpia empresa. I s’ha comptat amb el testimoni de Mateu Chiquín, CPO i cofundador d’Ecodeliver, startup que ha rebut l’orientació del Servei de Gestió a la Innovació de la UPC per a la seva creació.
Suport a l’emprenedoria
Per donar suport a l’emprenedoria i la creació d’empreses de base tecnologia, el campus l’EEBE ha impulsat la creació d’un Espai Emprèn per desenvolupar-hi totes les activitats que des del programa Emprèn de la UPC s’ofereix a tots els estudiants i recent titulats amb ganes d’emprendre un projecte empresarial.
L’Espai Emprèn de l’EEBE es centrarà en projectes emprenedors de base tecnològica que puguin nodrir-se se les sinergies que els diferents actors i recursos tecnològics del campus i de la Universitat (grups de recerca, empreses tecnològiques instaurades als diferents campus, investigadors, Fablabs, etc) podran oferir a cada projecte en funció de les seves necessitats.
L’espai que es posa a disposició dels estudiants emprenedors al Campus Diagonal-Besòs es troba al soterrani de l’edifici C. Un espai de més de 112 m2 tecnològicament equipat capaç d’albergar 25 persones en un espai de treball configurat en un format co-working amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats que requereixen les iniciatives emprenedores en els seus estadis inicials de desenvolupament i fomentar el networking entre els projectes emprenedors.
Està dividit en 3 zones, una central de treball d’uns 100 m2, i dues sales de reunions de 14 m2. També s’han adequat diversos espais exteriors a la zona comuna de pas central d’uns 40 m2. Pel que fa a equipament, les sales de reunions compten amb 2 monitors de 42″ i l’espai exterior amb pantalla monitoritzada i projector. Per a treballar es disposa també amb 8 monitors de 24″. El mobiliari de treball engloba 8 taules de treball, 3 de reunions i mobiliari exterior amb 3 taules tipus office, 12 tamborets i tauleta i sofà a l’espai de trobades més informals, així com armariets per guardar pertinences personals.