ICV exigeix a Bankia que torni els diners de les preferents a Sant Adrià

19/12/2012. Constata un bon nombre d'afectats per aquests productes a petits estalviadors de la ciutat

Des d'ICV Sant Adrià, un cop constatat el gran nombre d'afectats a Sant Adrià per la comercialització de participacions preferents, entre d'altres per Bankia, i donat que no es tracta de productes adequats al perfil de milers de clients que ara veuen com perdran quantitats substancials dels seus estalvis, ha decidit demanar el retorn d'aquests diners.

Segons Jose Luis Muñoz, que ha presentat un document demanant-ho a l'oficina de Sant Adrià en nom d'ICV, "les participacions preferents han estat un instrument complex i de risc elevat i Bankia havia d'assegurar que el producte era adequat als coneixements i a l'experiència prèvia per valorar correctament la naturalesa i els riscos mitjançant un test de conveniència. Creiem que presumptament Bankia va ometre informació i van oferir massivament les participacions als seus clients, assegurant-los que era un producte sense risc, garantint que tindrien disponibilitat immediata de liquiditat en cas de necessitar-la".

Iniciativa ja havia fet la reclamació a La Caixa i ara ho ha fet a Bankia perque va publicar durant anys beneficis milionaris i, després, mitjançant els mecanismes espanyol (FROB) i l'europeu d'estabilitat (MEDE) tots els ciutadans han aportat milions d'euros públics per recapitalizar l'entitat, alhora que pateixen polítiques de retallades i desnonaments. Per aquests motius ICV ha sol·licitat expressament el retorn dels imports íntegres de les participacions preferents als clients de Bankia, encara que s'hagi subscrit una permuta d'aquestes participacions preferents per accions/obligacions convertibles i/o s'hagi realitzat una quita. Iniciativa creu que els clients/tes no haurien d'assumir cap pèrdua que es pugui produir.
 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure