Qualsevol persona podria dir que les petites botigues de barri han tingut sort en el context que vivim actualment, ja que aquestes no s’han vist obligades a tancar amb les darreres mesures anti Covid imposades per la Generalitat, com és el cas de centros comercials. Tot i això, els comerciants d’aquestes botigues no veuen amb tan bons ulls la situació. De fet, a l’Avinguda Catalunya de Sant Adrià, el carrer que suposa l’eix comercial de la ciutat, és habitual trobar-nos cartells de “liquidació per tancament”.
La reducció del volum de vendes, principal motiu
La crisis en la que ens està submergint aquesta pandèmia es deixa notar al carrer cèntric de la ciutat, abans tan ple de vida, especialment els caps de setmana. Ara, amb les restriccions, durant el cap de setmana només els serveis essencials poden obrir persiana.
Alguns comerciants de la ciutat comenten a aquest Diari els pocs ingressos a les seves botigues durant els darrers mesos: “Tot i que intentem adaptar els preus a la ciutadania perquè aquests siguin més accessibles, el volum de vendes s‘ha reduït i es nota molt”.
A això, podem sumar unes ajudes que no arriben. El passat dijous 14 de gener, el conseller d’Empresa i Coneixement Ramon Tremosa va anunciar una ampliació de les ajudes de 2.500 a 3.750 euros als comerços després de saber que haurien de seguir en la mateixa situació almenys fins al 7 de febrer. Ajudes, que avui dia encara no han sigut habilitades i el tràmit es troba inaccessible per als comerços.
La Sabateria El Sol, 70 anys d’història
Als negocis que tanquen persiana per baix volum de vendes, se sumen altres que ho fan per altres motius com les jubilacions. És el cas de la Sabateria El Sol, que al maig compliria 71 anys de servei, fet que la converteix en una de les botigues més antigues de la ciutat. “Vam dir que als 65 anys ens jubilaríem, hem aguantat 3 més, però ara ja és el moment”, comenten al Diari els propietaris de la botiga.
El comerç local agonitza i sembla que mai ningú vol acudir al rescat.