Festival flamenc al Centre Cívic del Besòs

La (in)fusión flamenca és un cicle que pren com a eixos vertebradors les arts que envolten el món flamenc i les diverses disciplines artístiques que s’hi relacionen. Arrelat al barri del Besòs-Maresme, la (in)fusión flamenca es projecta també a tota Barcelona per esdevenir un espai més del circuït flamenc de la ciutat.

 

Des de l’any 2003 el Centre Cívic del Besòs organitza i acull el festival per on han passat artistes de la talla de Carles Benavent, Duquende, Montse Cortés, Juan Carlos Lérida o Rosalia. El flamenc és la carta de presentació que identifica el Centre Cívic a la ciutat i el fa singular. Tan és així que l’espai de formació estable de flamenc del centre crea sinergies amb el seu entorn i alhora és útil per conèixer les inquietuds i tendències del flamenc.

 

Les propostes que omplen el programa de la 17a edició de la (in) fusión flamenca! són variades i des d’aquest Diari, volem destacar unes quantes:

 

“Retratos al compás” de Jacques Léonard

 

Recull de fotografies sobre lona de gran format del fotògraf, escriptor, cineasta i aventurer Jacques Leonard (París 1909 – L’Escala (Girona) 1994), qui va retratar durant anys la vida del poble gitano arreu del món.

 

‘Calicanto’

 

El Colectivo Flamenco Calicanto, grup resident del Centre Cívic amb més de 10 anys de relació amb el centre, oferirà un petit espectacle de quadre flamenc. Concert a peu de carrer per inaugurar la (in)fusión flamenca 2019 amb Anabel Martínez Huertas, Judith Navarro Sánchez, Ana Macaya Andrés, Pedro Izquierdo Cabrera, Juan Carlos Cortes Maurel i Isaías Sánchez Franco.

 

Jornada de dones flamenca

 

Enguany, per primera vegada, la (in)fusión flamenca programa una jornada sencera dedicada al paper de les dones com a resultat de la col·laboració entre la productora Quesoni SCCL i el Centre cívic Besòs. La jornada constarà de tres actes: Conferència Cantada “La veu de les dones cantaores” amb Alba Guerrero, Concert “De la Carmela” amb Queralt Lahoz i Daniel Felices i Concert amb Maria la Blanco. Amb l’explicació d’alguns palos del repertori flamenc interpretats per cantaores com La Niña de los Peines, La Perla de Cádiz o La Paquera de Jerez, començarà la conferència cantada d’Alba Guerrero.

 

Al web de l'Ajuntament de Barcelona que deixem aquí trobareu l'agenda detallada: http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/besos

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure