El campus de l’UPC a Sant Adrià inclourà un programa cultural per a unir ciència i tecnologia a humanitats

La Universitat Politècnica de Catalunya (UOC) ha impulsat el programa 'UPCArts', l'objectiu del qual és acostar l'àmbit científic i tecnològic a les humanitats i la cultura.

Per a això, la UPC ha establert col·laboracions amb diferents institucions culturals i artístiques, com el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) o el Festival Sonar, entre altres, ha informat aquest dimarts la UPC.

Amb la finalitat d'aconseguir la formació integral dels estudiants, el programa preveu desplegar, d'una banda, una agenda cultural amb propostes culturals externes a la UPC, dirigida tant als estudiants com a la resta de la comunitat universitària.
Per una altra costat, pretén donar visibilitat a l'activitat cultural que es genera en la UPC al llarg del curs acadèmic i al talent artístic i creatiu dels membres de la comunitat.

 

Les dues primeres activitats programades en el marc de 'UPCArts' per a iniciar el curs són el club de lectura 'Llegir l'escenari' i el taller de lectura 'Contes fantàstics i de ciència-ficció', que es dirigeixen a tota la comunitat universitària i es duran a terme amb una col·laboració entre el club de lectura del TNC i les biblioteques de la UPC.

 

En elles, els participants faran una lectura conjunta d'una obra teatral, assistiran a una funció i analitzaran aspectes com l'espai, la il·luminació o els elements multimèdia, per a observar en clau tecnològica vuit obres teatrals de diferent estils.

La programació de 'UPCArts' inclourà activitats i propostes culturals per als diferents campus de la UPC a Barcelona, Castelldefels, Manresa, Sant Adrià de Besòs, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, i Vilanova i la Geltrú.

 

Segons la UPC, també es desenvoluparan projectes de col·laboració amb el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) de Terrassa, la Fundació La Pedrera i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), que impulsa amb la UPC el Premi Rector Gabriel Ferraté.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure