Ferma aposta de Sant Adrià per la bicicleta

Fomentar la utilització de la bicicleta no és una idea recent per part de l’Ajuntament de Sant Adrià i així ho argumenta la regidora de Territori Ruth Soto: “fa molt de temps que treballem en aquest projecte de voler incorporar un carril bici a la N-II però ens hem trobat amb dificultats per part de la Generalitat. Ens argumentaven que no es podien reduir els carrils i ens exigien que l’Ajuntament es quedés la titularitat del pont”. A partir del 2018, però, aquesta proposta veurà la seva llum amb un projecte global per part de l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona) que construeixi “un carril bici potent i segur en un tram molt llarg. Des de Guipúscoa fins al Polidor”.
L’Ajuntament es va presentar a una subvenció de fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) i els han donat un dels projectes màxims amb una dotació de 2,5 milions i que és cofinançat: 50% Ajuntament, 50% fons FEDER. Tot i això, d’aquest 50% que correspondria al Consistori, només el 20% anirà a càrrec adrianenc, i el 30% restant el finançarà una font externa, encara a concretar. L’avantprojecte inclou carril bici, pavimentació, augment i millorar de la vorera i reducció de carrils de vehicles de motor, de tres a dos. La circulació dels cicles, anirà per la part central del carrer Guipúscoa
La fase 1A d’aquest projecte es compon des de carrer Guipúscoa fins a la rotonda prèvia a l’arc: 2,5 milions d’euros. Aquesta remodelació per incorporar el carril bici formarà part de la xarxa bicivia de l’àrea metropolitana, on ja existeixen 500 km que uneixen Barcelona amb altres ciutats urbanes pròximes a la capital. La fase 1B ocuparia el tram de l’arc fins al Polidor. 
Inici obres carril bici Carmen Amaya
D’altra banda, la setmana vinent arrencaran les obres de la remodelació del carril bici que unirà el Besòs amb la Catalana i que s’ha tancat amb un pressupost de 223.727,32 euros.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure