Esforç, respecte i humilitat, valors a transmetre a través del futbol als menuts de La Mina

Uns 150 menors de 6 a 16 anys de La Mina han tornat per quart any consecutiu a participar en el projecte Futvalors, amb el qual quatre entitats d’atenció a la infància i la joventut del barri adrianenc transmeten bons principis lligats a la pràctica de l’esport als més menuts. En aquest cas, a través de l’esport amb més poder d’atracció, el futbol.

 

El campionat no busca fomentar la competitivitat ni que un equip s’imposi sobre un altre. De fet, hi va haver premis per a tothom a la festa de comiat que es va celebrar a mitjans de maig al poliesportiu de La Mina. “El millor és que, més que els resultats dels partits o els gols, comptem que s’hi treballi en equip, que és en el que guanyem tots. I si perdem un partit, ens hem d’esforçar en ajudar els altres”, explica Eva Ledesma, dels Casal dels Infants de La Mina, una de les entitats que va posar en marxa l’activitat el 2015.

 

Treballem cinc valors: l’esforç, la superació, el treball en equip, el respecte i la humilitat”, comenta Ledesma, que els defineix com a propis de qualsevol disciplina esportiva però també “essencials” en la vida.

 

El projecte, que compta amb recolzament de l’Ajuntament de Sant Adrià i el Consell Esportiu del Barcelonès Nord, es divideix en equips de diferents trams d’edat: de sis a vuit anys, de vuit a 12, de 12 a 14 i de 14 a 16. En ell, col·laboren el Casal Infantil de la Mina, el Casal dels Infants, l’Aula d’estudi dels Salesians i l’Espai Jove del barri. Els partits han tingut lloc els darrers dos mesos i són, en certa forma, una posada en pràctica dels hàbits apresos durant el curs. “Al començar cada any, els nens sempre ens pregunten quan farem el Futvalors”, reconeix Ledesma.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure