Es presenten 11 projectes de 20 institucions d’arreu del mon pel futur projecte d’economia BCNKey, a Sant Adrià

Els projectes, sel·leccionats d’entre mig centenar d’idees, combinen recerca, empresa i emprenedoria i coneixement

Des d’aquest matí ja es coneixen els projectes que poden acabar formant part del BCNKey, un projecte que a cavall entre Sant Adrià i Barcelona, en una gran parcel·la de 35.000 metres quadrats entre el Fórum i la Mina, pretén desenvolupar en els propers anys activitats d’economia del coneixement. En aquest sentit, aquest matí s’han presentat els 11 projectes que s’han sel·leccionat, d’arreu del món i d’entre mig centenar, en la fase inicial de presentació d’idees. A partir d’ara, a l’agost es faran publiques les bases del concurs de projectes, i els projectes sel·leccionats tindran fins el febrer de l’any que ve per a preparar a fons el projecte i per a negociar-lo tècnicament.

La primera proposta és la del European Foundation for Cluster Excellence, que pretén proporcionar una revisió objectiva de l’acompliment econòmic dels clústers a Europa i proporcionar formació i educació per assolir l’excel•lència en la gestió dels clústers. La segona oferta és la del Royal Melbourne Institute of Technology, que promou la consolidació del RMIT European Campus, centrat en la recerca, els programes de doctorat, els programes de postgrau, i les col•laboracions amb la indústria catalana i europea. A més, també està centrat a incrementar les possibilitats de mobilitat internacional dels seus estudiants i el seu personal.En tercer lloc hi ha la Technologies for Innovation in Products and Services in Engineering (TIPSEN) International School, que vol promoure els avenços en els fonaments i l’aplicació de les tecnologies d’última generació per a la innovació en els diferents camps de l’enginyeria, en què la fabricació de productes millorats i la necessitat de millora dels serveis són activitats essencials.

L’anglesa GENESYS Global Enterprise Network (GENESYS HUB) és el quart projecte aspirant, que vol comercialitzar projectes d’estudiants en diferents etapes d’evolució, des de la concepció i la innovació fins a la incubació i l’aprovació, invertint en les iniciatives i donar-los suport proporcionant-los entrenament, aprenentatge continu, experiència en la matèria, eines, mètodes i finançament. Per la seva banda, el Clínic barceloní i la firma japonesa Olympus, promou el Barcelona International Centre for Minimally Invasive Therapies (BICMIT), un centre d’innovació en el camp de les tecnologies mèdiques, altament especialitzat en la cirurgia, i únic a Europa en la seva concepció i el seu impacte mèdic i industrial potencial. El BICMIT desenvoluparà tota la cadena de valor de la innovació, des de l’etapa inicial (concepció) fins a les últimes etapes de la transferència dels avenços mèdics en la pràctica mèdica.

La Universitat de California-Irvine defensa, per la seva banda, la UCI-Engineering-Europe Campus, que s’especialitzarà en 3 àrees de coneixement: l’energia, la bioenginyeria i les telecomunicacions. Els objectius principals són oferir a la comunitat internacional l’accés a màsters, doctorats o cursos de postgrau, i activitats de recerca associades. En canvi, l’holandesa Gerrit Rietveld Academie, juntament amb la Fundació Cercle per al Coneixement, la Fundació Privada Pasqual Maragall i l’INBENS Barcelona presenten Waverness, un espai d’estimulació neurosensorial tant per a persones amb trastorns cognitius com per als seus cuidadors. La vuitena proposta l’encapçala l’Institut Català de Nanotecnologia i consisteix en el Barcelona Nanometrology Centre (BCNanoMet, de desenvolupament d’un programa d’R+D+I que es centrarà a resoldre els reptes clau en les tècniques d’instrumentació i mesura d’importància per a la indústria.

La nord-americana Laureate International Universities, per la seva banda, promou la creació de la Universitat Europea a Catalunya, que integrarà un alt percentatge d’estudiants internacionals en programes de llicenciatura acreditats, i promourà, així, la globalització del sistema universitari català. La penúltima oferta és la del francés ESCP Europe, que vol crear un campus amb activitat de formació de grau i postgrau i activitat de recerca. Per últim, l’institució alemanya Iversity vol implantar la Digital Learning for an Urban Campus, amb una oferta de cursos a escala internacional que permetin als estudiants aprendre de manera eficient i eficaç. L’objectiu no és substituir la universitat o els acadèmics que hi treballen, sinó potenciar-ne el valor.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure