ERC planteja al govern de Sant Adrià una bateria de dotze mesures per mitigar l’impacte social i econòmic del coronavirus

 
El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha enviat al govern de la ciutat una suggerència de pla de xoc urgent contra les conseqüències socials i econòmiques del coronavirus en les economies domèstiques i en el teixit empresarial de la ciutat. 
Els republicans han presentat dotze propostes com a punt de partida d’un paquet més ampli de mesures socials, fiscals i de suport a l’activitat econòmica, que consideren que hauria d’arribar després. Posen les mesures a disposició de l’equip de govern perquè entenen que en moments complicats, han de remar plegats pel bé de la ciutat.
 
Lloguers, impostos, comerç i proveïdors
ERC proposa activar immediatament accions com ajuts per al lloguer per a famílies vulnerables, ajornament d’impostos o suport econòmic al comerç i als proveïdors.  També demana al govern local que, si cal, esmeni el pressupost 2020 que encara està pendent d’aprovació, per fer front al pla de reactivació, i que mobilitzi tots els recursos possibles, incloent-hi el pla de contingència. Les propostes d’Esquerra Republicana van en la mateixa línia que les anunciades per ajuntaments de ciutats com Terrassa o Sant Cugat del Vallès, on la formació governa.
Totes les propostes d’Esquerra Republicana:
1. Modificació del calendari del contribuent per ajornar i/o fraccionar pagaments de famílies, autònoms i empreses sense costos financers.
2. Suspensió temporal de les quotes dels serveis municipals no prestats mentre s’allargui l’estat d’alarma. (serveis educatius, terrasses, preus públics, etc.) 
3. Congelació dels procediment de cobrament iniciats per la via executiva. 
4. Ajuts al lloguer per a famílies que puguin acreditar la reducció d’ingressos fruit d’una modificació de la seva relació laboral. Aplicable a lloguers entre particulars i a lloguers socials amb les diferents administracions. 
5. Avançaments a compte dels pagaments a proveïdors de serveis i obres amb contractes vigents per evitar que es trenqui la cadena de pagaments.
6. Garantir la continuïtat en la contractació pública d’obres i serveis previstos per a l’exercici 2020. 
7. Ajuts destinats a cobrir la quota de l’IBI per al petit comerç que ha restat tancat mentre duri l’estat d’alarma. 
8. Recurs municipal que permeti centralitzar tots els ajuts econòmics de les diferents administracions destinats a famílies i empreses, en el marc de la crisi sanitària de la COVID-19. 
9. Compromís d’elaboració i aprovació d’un Pla de Reactivació Econòmica Local. Cal tenir en compte que si es modifica el calendari fiscal, l'òrgan de recaptació i execució ha de flexibilitzar terminis també. Les Diputacions estan treballant en poder donar aquesta cobertura. 
10. Ajustament del pressupost municipal per fer efectives aquestes mesures.
11.Mobilització de tots els recursos econòmics de l’ajuntament per mitigar les conseqüències de la crisi del coronavirus i donar-hi resposta a la ciutat, incloent-hi el fons de contingència del pressupost.
12.Instar el govern espanyol a aixecar les mesures d’estabilitat pressupostària i la regla de la despesa per mantenir l’Estat de Benestar davant la crisi generada pel coronavirus. Instar-lo, també, a ajornar el pagament dels subministraments bàsics, d’una banda, i, de l’altra, de les hipoteques i dels lloguers.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure