ERC demana accelerar la dignificació del Camp de la Bota

19/02/2018 – Pels republicans, no sha avançat prou en la creació dun espai de record a les víctimes.

Esquerra Republicana ha instat a accelerar la creació dun espai dhomenatge als 1.700 afusellats pel franquisme al que queda del Camp de la Bota, tal i com lAjuntament es va comprometre fa un any aprovant una moció del partit. El passat cap de setmana, ERC va tornar al terreny adjacent a laparcament del centre de Decathlon, al Port del Fòrum, per reivindicar que lactual placa i el panell en un terreny embarrat siguin substituïts per un monument de referència en el record de les víctimes de la dictadura.

 

La resolució aprovada al Consistori no ha tingut fins ara efecte, com demostra laspecte abandonat del terreny on es troben els dos vestigis que informen sobre els assassinats comesos després dacabar la Guerra Civil el 1939. No sha avançat tant com shauria dhaver fet, considera el grup municipal dERC, que titlla de vergonyós lestat del solar.

 

Els republicans expliquen que hi ha hagut contactes preliminars entre lAjuntament, la Generalitat i el Memorial Democràtic per precisar la fórmula i la ubicació pel nou espai de record. Cal tenir en compte que a lentorn on hi ha el panell sobre els represaliats es preveu construir un hotel i es desconeix on era amb exactitud el parapet d'afusellament.

 

Anem en la bona direcció, però esperem que es materialitzi, diu ERC, que preveu repetir lacte cada any per reclamar que el Camp de la Bota es dignifiqui.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,579SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure