Els voluntaris de Protecció Civil, herois en la pandèmia

Van començar al confinament repartint menjar als domicilis de les persones en risc, com ancians/es, i la seva tasca continua avui dia tot i haver superat (creiem o volem creure) la pitjor part d’aquesta pandèmia. Protecció Civil de Sant Adrià vetlla per la seguretat de tots els adrianencs i adrianenques i ho fa mitjançant una tasca divulgativa i de prevenció a peu de carrer.  “Col·laborem moltes vegades amb la Policia Local i nosaltres, com a voluntaris, intentem fer el que se’ns demana”, explica a aquest Diari el Jordi Trujillo, president de l’associació de Protecció Civil de Sant Adrià. Fins i tot, un cop acabades les tasques, els voluntaris felicitaven els aniversaris dels ciutadans/es de Sant Adrià en els pitjors mesos de l’estat d’alarma, quan ningú podia sortir de casa.

 

Una plantilla que actualment compta amb 17 voluntaris, però “quanta més gent, millor”, afirma el Jordi. “Quan vam sortir del confinament va ser més complicat perquè tots vam tornar als nostres treballs”. Persones que tenen les seves vides, però ajuden en la cohesió de la ciutat.

 

Col·laboració amb el Pulpero de Lugo

 

Al mes de juny, aquest Diari publicava una gran noticia: el restaurant Pulpero de Lugo oferien 1.328 menús gratuits per les persones que més ho necessitaven i estaven passant per dificultats econòmiques. És aqui quan entra Protecció Civil. “Vam arribar a repartir uns 40 menús Diaris”, explica el Jordi.

 

Recordem la gran tasca d’aquest establiment

 

“Quan vam haver de tancar el dissabte 14 de març per l'inici de l'estat d'alarma ens vam adonar que teníem un excedent de menjar molt gran”, explica Bienve Ferreira, propietària del Pulpero. “Comencem repartint el menjar entre els/as treballadors/as, però no em vaig quedar tranquil·la. L'endemà vaig cridar a l'Ajuntament per a veure si podia col·laborar encara més”.

De seguida va començar a girar la roda. En qüestió d'hores es va acordar quants menús diaris podien garantir des del restaurant i la gent va començar a acudir a ells, no sols els contactats pel consistori. A més, Protecció Civil es va encarregar de portar el menjar a domicili, acostant-la als habitatges de les persones que no podien desplaçar-se. “Els nostres proveïdors també es van assabentar i ens van proporcionar més menjar gratuït”, assegura Bienve.

 

Ajudaran en l’organització del campament reial

 

Des de Protecció Civil esperen que no es necessiti la seva presència per cap situació que suposi perill o necessitat. Això sí, estaran presents també per ajudar en la organització del campament reial on s’instal·laran Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. “Principalment desenvoluparem una funció informativa”.

 

Des de l'Ajuntament es recorda que Protecció Civil està formada per persones compromeses que de manera lliure, gratuïta i responsable es presten a realitzar activitats d'interès general amb caràcter voluntari i sense ànim de lucre, d'aquí ve que se sol·liciti aquest grau de compromís necessari.

 

Una mica d’història

L'Associació de Voluntaris/es de Protecció Civil de Sant Adrià de Besòs neix el juny de 1982. És una organització de caràcter humanitari i altruïsta, sense ànim de lucre, que té com a finalitat social la col·laboració desinteressada en tasques de protecció civil dins la localitat de Sant Adrià.

 

És un equip de voluntaris i voluntàries compromesos amb la societat i amb una forta voluntat de servei i vocació.

 

Les seves funcions són:

 • Presència preventiva. Realitzen tasques de suport al cos de policia local de Sant Adrià de Besòs i amb els serveis d'assistència sanitària en esdeveniments de gran afluència de persones.
 • Actuacions en emergències. Disposen de material i formació per:
 • Afrontar petits conats d'incendi, com ara un incendi en una paperera o en un contenidor.
 • Tasques preventives i posteriors a inundacions i ventades.
 • Assistència sanitària immediata
 • Acolliment de la població
 • Implantació:
 • Informació i divulgació de consells de seguretat per la ciutadania.
 • Xerrades de prevenció per la ciutadania.
 • Col·laboració amb altres assocacions de voluntariat de Protecció Civil d'altres municipis.

És un servei 24h, 7 dies a la setmana, dins de les seves possibilitats i sempre amb consciència de les seves limitacions, sense intrusió al treball dels cossos professionals.

Valors:

 • Vocació
 • Compromís
 • Voluntat de servei
 • Altruïsme
 • Integritat

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure