Concurs de decoració d’escales per Nadal a La Mina

El Servei de Suport i Mediació a les comunitats veïnals és un servei del Consorci del barri de la Mina que té com a objectiu promoure la convivència i la cohesió social en les comunitats de veïns i veïnes del barri. Per una banda, es tracten la prevenció i gestió dels conflictes i per l'altra, es treballa per a que les comunitat tinguin una bona organització interna.

Seguint aquest plantejament, des del Servei es realitzen diferents accions i una d'elles és el Concurs de decoració d'escales per Nadal. Amb aquest, segons explica el Sergi Ramon, coordinador del projecte, al Diari, “pretenem recuperar els espais comuns de les comunitats, sovint oblidats i descuidats. Elements que molt veïns no fan seus i són vistos com a simples espais de pas”. Crear, per tant, espais de trobada per tal de treballar el coneixement i reconeixement dels veïns que formen part de la comunitat.

 

Aquest concurs portava molts anys fent-se en col·laboració amb associacions del barri, però per manca de participació es va deixar de fer. “Fa un parell d'anys, des del servei, es va tornar a posar sobre la taula i es va decidir apostar per tornar-lo a fer. El primer any es van apuntar 12 comunitats i l'any passat un total de 17”, comenta el coordinador. “Hem valorat que aquest any, més que mai, és vital la necessitat de tirar endavant accions positives”.

 

Els premis aquest any encara no s'han tancat. Des del Servei de Suport i Mediació s’estan valorant opcions, ja que el pressupost és mínim. “Aquests dos anys hem facilitat xecs per gastar en productes dels comerços del barri i a més l'any passat també varem regalar plantes a totes les participants, per tal d'agrair l'esforç i decorar amb una mica de natura els espais comuns”.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure