Els treballadors públics no cobraran l’increment del 2,5% previst pel gener

No cobraran l’increment acordat del 2,5% en la nòmina d’aquest mes per la manca d’acord en els pressupostos

El sindicat Comissions Obreres ha avisat que, sense pressupostos aprovats, les nòmines del gener dels treballadors públics de la Generalitat es queden sense la pujada prevista del 2,5%.

Tot i que l’Administració garanteix, com no pot ser d’altra manera, el cobrament amb efectes retroactius, en cap moment s’havia comunicat a les organitzacions sindicals que existía la possibilitat de no cobrar-lo ja aquest mes de gener.

Recordem que aquest increment salarial, juntament amb dos increments variables més de 0’5%, van acordar-se per CCOO i UGT a la Mesa General de negociació estatal del 19 d’octubre i que es va traslladar a Catalunya a la Mesa General del 9 de desembre passat.

La Generalitat addueix la manca d’una llei de pressupostos per justificar aquest endarreriment per complir els seus compromisos.

Des de CCOO s’exigeix que comencin la tramitació immediata d’un Decret Llei per garantir el cobrament en la nòmina de febrer, independentment dels treballs parlamentaris per a l’aprovació d’uns pressupostos que segueixen encallats.

Pressupostos encallats

Les negociacions pels pressupostos continuen encallades. El govern de la Generalitat ha tingut reunions amb el PSC i amb Junts, però de moment no hi ha acord.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,571SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure