Els Reis Mags: així se celebren arreu del món

A continuació us expliquem diferents exemples de com se celebra el Dia de Reis en diferents parts del planeta

Els Reis és una de les tradicions que més agraden tant a grans com a petits. Una festivitat on la màgia, l’alegria i la il·lusió són les protagonistes.

La veritat és que aquesta tradició tan nostra també se celebra a altres parts del món. A continuació us expliquem diferents exemples de com se celebra el Dia de Reis en diferents parts del planeta.

Un tortell d’1,5 quilòmetres!

A Mèxic es coneix com el Dia dels Reis. Per celebrar la festa dels Reis Mags és tradició fer una “Rosca de Reis” d’1,5 quilòmetres. Cada any es reuneixen 200.000 persones on es comparteix aquest mega tortell a Ciutat de Mèxic.

Una bruixa

A Itàlia es canvia els Reis per la figura de la Bruixa Befana que la nit del 5 de gener, sempre amb la seva escombra a la mà, reparteix regals i dolços als nens. Diu la llegenda que va ajudar els mags d’Orient a seguir la seva ruta cap a Betlem però no va voler anar amb ells. Després se’n va penedir i va sortir de casa carregada de dolços i regals però com que no els va trobar, els va repartir als petits que es va trobar pel camí.

Balls a dojo

El 6 de gener se solen dur a terme uns balls tradicionals anomenats trenades, sobretot a la part sud del país. A més, també s’emporten petites figuretes de guix a les esglésies i temples catòlics perquè escoltin missa. Aquestes figures representen el nen Jesús i cada família fa unes peticions perquè Déu les compleixi.

Nens Reis

El país germà celebra aquest dia sota el nom de Dreikönigstag. A Alemanya es giren les tornes i són els nens els que es disfressen de Reis Mags, portant una estrella a la mà. La tradició dicta que vagin de casa a casa cantant a canvi de caramels o regals. A Colònia, lloc on es conserven, segons diuen, els ossos de Melcior, Gaspar i Baltasar, els nens demanen diners a manera de recaptació per lliurar-los als infants de països pobres del món.

El Nadal de les dones

Aquest dia, en comptes de venerar els Reis Mags s’homenatja les mestresses de casa. Conegut com “El Nadal de les dones” o “Little Christmas”, el 6 de gener és el dia que les dones no fan res: ni cuinar, ni recollir la casa ni cap tasca domèstica.

Tallar herba

El dia de Reis rep el nom d’Epifania i se celebra molt a Puerto Rico. Al matí es talla herba per dipositar dins d’una capseta (la tradició diu que de fusta) que anirà col·locada sota el llit. Els camells dels Reis Mags se la menjaran i Ses Majestats, a canvi, deixaran regals.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure