Els gegants de Sant Adrià fan 25 anys rodejats d’una desena de colles convidades

29/10/2014 – La Colla Gegantera de Sant Adrià va celebrar diumenge una gran trobada amb entitats de diferents localitats; l'Adrià, l'Eulàlia i la Natàlia arriben al quart de segle.

El gegants més veterans de Sant Adrià van complir el passat diumenge, 26 d’octubre, un quart de segle. Parlem de l’Adrià, l’Eulàlia i la Natàlia, la família gegantera adrianenca, el pare del qual porta a la filla (l’Eulàlia) a coll-i-bé, en representació de l’ofici dels antics passadors de la ciutat, que es dedicaven a creuar el riu Besòs. 25 anys no es fan tots els dies i la família va estar acompanyada de la resta de gegants locals: en Pau i la Musa, estrenats el 2004 amb motiu del Fòrum de les Cultures, i el Nassut i la Cuqueta, ‘nascuts’ el 2011 i concebuts per ser portats pels més petits de la colla.

 

Els adrianencs van estar acompanyats d’una desena de colles de diferents localitats: Alella, Esplugues, Barcelona, Santa Eulàlia, Vilassar, Premià i fins i tot Tuïr, del sud de Frància. Encara que és la quarta festa de gegants a la ciutat, es tracta de la primera trobada celebrada per la colla gegantera actual, els integrants de la qual van agafar el relleu dels membres antics ara fa uns anys. La presidenta, Ana Guerrero, s’ha mostrat molt satisfeta amb al resultat de l’esdeveniment, tant a nivell festiu com d’assistència veïnal. La jornada va començar amb una cercavila per la ciutat per acabar a la plaça de la Vila, on es van celebrar els diferents balls de gegants, així com de públic. La intenció, explica Guerrero, és repetir anualment aquesta festa a la ciutat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure