L’Agrupació Fotogràfica acull la presentació d’un llibre sobre les imatges i l’horror de la guerra

29/10/2014 – El proper dimarts 4 de novembre, a les 19:00 hores, l'Agrupació Fotogràfica de Sant Adrià acollirà la presentació del llibre Nacht und Nebel. Fotografia y testimonio, editat per la Fundació Nous Horitzons.

El proper dimarts 4 de novembre, a les 19:00 hores, l'Agrupació Fotogràfica de Sant Adrià acollirà la presentació del llibre Nacht und Nebel. Fotografia y testimonio, editat per la Fundació Nous Horitzons. L'acte, que serà presentat i moderat per Jordi Borràs, comptarà amb la participació de l'historiador adrianenc Jose Luis Muñoz, el fotògraf i autor del projecte, Francesc Prieto, i el coordinador, Marià Hispano.

Aquesta iniciativa és una aposta de la Fundació Nous Horitzons per la memòria històrica i la seva recuperació. En concret, Nacht und Nebel pretén analitzar els vincles entre el document i l’ètica, en el cas concret de la fotografia com a testimoniatge del crim. El camp de Mauthausen (1938-1945) i les guerres contemporànies, exemplificades amb la Guerra de l’Iraq (2003-2010), són els marcs escollits per a aquest objecte d’anàlisi. Hi ha un conflicte existent entre la persona que disposa d’una càmera fotogràfica i el compromís ètic de testimoniar i denunciar els crims de guerra perquè els responsables puguin ser jutjats. El llibre aborda aquests temes, així com la democratització de la creació d’imatges, latent actualment gràcies a les noves tecnologies, que ha disparat totes les alarmes del poder. Depèn del compromís de la societat a salvaguardar els drets humans, que mai més se signi una ordre Nacht und Nebel que condemni els rebels a l’ostracisme.

Nacht und Nebel. Fotografia y testimonio és, en definitiva, un llibre que, a través de la fotografia, ens deixa testimoni de l'horror de l'ahir, del que va passar, i també del demà, quan aquest testimoni gràfic ens serveix com a prova.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure