Els detractors del crematori recorren els carrers de Sant Adrià

01/07/2016 – Unes 300 persones van marxar des de l'estació de Renfe fins al solar on s'ha d'edificar el futur tanatori.

El col·lectiu contra el futur crematori de Sant Adrià ha tornat a sortir al carrer aquest dijous. Unes 300 persones han marxat des de l'estació de Renfe fins al solar on està projectada la instal·lació, passant per la plaça de la Vila i el centre del municipi. Pancartes, creus de fusta i soroll, molt de soroll, eren els complements dels manifestants, que han pregonat pels carrers l'existència del projecte del tanatori i la seva postura contrària.

 

Entre els protestants hi havia membres de diferents grups municipals del propi consistori, com ara Sant Adrià en Comú i ERC. Arribats a la zona on aquest mateix any s'hauria de començar a edificar l'equipament funerari, la plataforma Stop Crematori ha clavat creus de fusta per tot el solar de forma simbòlica.

 

El mes passat, el Ple va aprovar una moció que instava a obrir vies de negociació per tal d'evitar que el futur tanatori incorpori forns crematoris, els elements polèmics i que part de la ciutat rebutja, diuen, pel seu potencial contaminant. Des de llavors, no hi ha hagut gaires novetats, encara que aquesta mateixa setmana s'han produït les primeres reunions entre front polític, que ja ha constituït la comissió de seguiment del procés negociador, i la plataforma ciutadana. També el PSC, el partit de govern que fins ara s'havia mostrat totalment contraria a la possibilitat de tirar enrere el projecte, va votar favorablement.

 

De moment, des de l'empresa responsable del tanatori, que esperen les llicències d'obres i activitat per iniciar la construcció de l'edificació, no es pronuncien sobre l'aprovació d'una moció que podria ser simple gest o suposar un canvi de rumb en el debat més controvertit del darrer any a Sant Adrià.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure