Els altres ‘abocadors’ de Sant Adrià: runes i escombreries a la via pública

25/01/2017 – Mentre culminen les tasques de neteja a l’estació, perviuen punts negres als barris del marge dret del riu.

Les immediacions de l’estació de Renfe, ara en procés d’evitar que torni a convertir-se en una deixalleria a l’aire lliure, no és l’únic lloc de la ciutat on es produeixen abocaments il·legals. Tot i ser-ne el més visible i la zona més àmplia on el problema havia arrelat, existeixen altres punts negres als barris de la banda dreta del riu on s’hi llencen residus sense control, alguns d’ells a la via pública.
 
Com passava amb el marge de les vies del tren que dóna a l’Alcampo i el polígon industrial, hi ha més llocs on s’acumulen escombraries a terrenys d’Adif, la companyia estatal que ha mantingut un pols amb l’Ajuntament per la neteja dels voltants de l’estació. De la mateixa manera que ha passat en els darrers temps en les proximitats de la parada de Sant Adrià, la no reposició de les tanques que s’han arrencat al llarg de la línia de Rodalies ha atret altres abocaments que es continuen produint.
    
S’ha fet habitual trobar-ne brutícia a la zona de vies sense reixa al carrer Ferrocarril, i encara més davant de la Ciutat Esportiva de l’Espanyol i a prop de l’església evangèlica de La Mina, en una arbreda a tocar del pas del tren freqüentada per toxicòmans. En aquest últim indret, un home va morir atropellat per un comboi el 9 de gener, desgràcia que ja va ocórrer al mateix lloc a 2016. El regidor d’Espai Públic, José Luis Martínez, afirma que es demanarà a Adif que reinstal·li la tanca arreu on ha desaparegut.
 
No obstant, la brossa no s'abandona només allà on la responsabilitat de cuidar-se’n és del gestor ferroviari, sinó també en espais propers a les vies, culs-de-sac i solars amb poc trànsit, el manteniment dels quals correspon al Consistori.
 
Al carrer Ferrocarril, en un tram sense asfaltar enganxat al dipòsit municipal, és usual veure’n, com a una parcel·la propera als camps de la Federació de Futbol, al Besòs, i als accessos a la deixalleria municipal, a Montsolís. Passa alhora al punt on s’acaba el carreró de Flora Tristan, encaixonat entre els murs del camp de l’Espanyol i tallat a l’alçada de la C-31. L'Ajuntament assegura que els equips municipals acudeixen sovint a alguns d'aquests punts i que s'han imposat sancions a infractors sorpresos in fraganti.
 
Sota un pont de la C-31 a l’alçada de La Catalana també s’acumulen deixalles, darrere d’un mur amb un antic avís on, sota alguns graffitis i en castellà, es pot llegir: “Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. Prohibit llençar runa o escombraries”. En casos com aquest, el Consistori respon que no queda clar si tenir-ne cura és responsabilitat d’altres administracions, com el Consell Comarcal. Per altra banda, sacs d’àrids porten uns anys apilant-se on hi va haver una fàbrica d’àrids a cel descobert, darrere de l’església de Santa Juliana i Santa Semproniana, a Via Trajana. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure