El riu Besòs es manté com a zona sensible des de Montcada fins a Sant Adrià

17/7/2013. Es corria el risc d’incomplir una normativa que, des de fa set anys, limita els nivells de nitrogen als abocaments d’aigües residuals urbanes.

Gràcies a la modificació de la proposta d’acord de Govern, per la qual es designen les zones sensibles del Districte de conca fluvial de Catalunya, el riu Besòs seguirà sota la qualificació de zona sensible. Gregòrio Camacho, regidor d’ICV-EUiA de Medi Ambient a Sant Adrià de Besòs, considera que «l’esforç coordinat ha valgut la pena i aquesta és una molt bona notícia en temps difícils en els quals, sovint, toca lluitar per no fer passes enrere i per mantenir allò que havíem assolit».

Així doncs, la lluita per la defensa del riu Besòs com a zona sensible ha sigut clau per mantenir el riu sota aquesta consideració. En aquest sentit, ICV-EUiA apunta que han sigut «moltes» les acciones portades a terme tan a nivell municipal com parlamentari per ICV-EUiA per aconseguir mantenir la designació de zona sensible del riu, a efectes de compliment d’una directiva europea que, des de fa gairebé 7 anys, limita els nivells de nitrogen als abocaments d’aigües residuals urbanes.

ICV-EUiA agraeix la «voluntat de tots aquells i aquelles que heu donat suport a una iniciativa tan important per a la nostra ciutat». «El Parc fluvial del Besòs ha esdevingut un espai d’oci i de trobada ciutadana des de Montcada i Reixac fins a Sant Adrià. Degut a l’eficaç gestió que s’ha fet, des de l’any 1991, per millorar l’espai fluvial en molts municipis de la conca del Besòs, s’ha aconseguit recuperar una gran biodiversitat del riu. Les diverses millores progressives que s’han portat a terme en la qualitat fisicoquímica de les aigües superficials i subterrànies del sistema fluvial de la Conca del Besòs són un altre exemple de com ha millorat durant la darrera dècada aquest espai natural. Celebrem el canvi de criteri adoptat en la proposta d’acord del Govern de la Generalitat i continuarem defensant, com no pot ser de cap altra manera, el nostre riu i la seva vida», es felicita la formació ecosocialista.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure