El govern en minoria del PSC passa la seva primera prova al Ple i aprova el cartipàs

01/07/2015 – El nou Ajuntament es dividirà en sis grans àrees, encapçalades pels sis membres de l’executiu; l'alcalde cobrarà 50.000 euros i els regidors, que tindran dedicació exclusiva, 45.200.

El govern ha passat aquesta setmana la seva primera prova de foc en el primer Ple ordinari del mandat. El PSC, en solitari i en minoria, ha aconseguit aprovar la seva proposta de cartipàs municipal gràcies al recolzament de diferents formacions. El nou Ajuntament es dividirà en sis grans àrees, encapçalades pels sis membres de l’executiu: Alcaldia, gestionada per Joan Callau; Hisenda i Recursos Generals, titularitat de Pedro Rivero; Protecció i Promoció Social, a càrrec de Filo Cañete; Ciutadania i Serveis a la Persona, per a Juan Carlos Ramos; Ruth Soto s’encarregarà de Territori, mentre que José Luís Martínez serà el regidor d’Espai Públic, Convivència i Civisme. Els criteris que han fonamentat el disseny de la nova estructura han estat l’agrupació de matèries que tinguin un fil en comú i l’equilibri pel que fa al número de delegacions de cada àrea, segons va relatar ahir l’executiu. Tota l’oposició, al marge de MES i el PP, que van votar en contra, ha recolzat la reestructuració.

 

L’alcalde cobrarà 50.000 euros i els regidors, 45.200

 

Capítol a part mereixen els sous i la dedicació dels regidors i els càrrecs de confiança del govern. Van ser aquests punts els que van aixecar més controvèrsia durant les quasi dues hores de Ple. A banda de l’alcalde, que percebrà 50.000 euros anuals, els cinc regidors seran tinents d’alcalde amb dedicació exclusiva i tindran una retribució anual de 45.200 euros. La regidora Filo Cañete va defensar que es tracta del mateix sou que els darrers anys, que el nivell de treball serà més elevat degut al descens del nombre de membres del govern, per això tots sis seran alliberats, i que, en total, la quantitat de pressupost destinada als salaris dels regidors serà un 30% menor. CiU, ERC, ICV-EUiA i Ciutadans van recolzar la proposta i van considerar, en línies generals, que es tracta de “sous ajustats” que “dignifiquen la política” i que són proporcionals a la responsabilitat i la tasca que hauran de desenvolupar tots sis. Molt més durs es van mostrar el PP, MES i Sant Adrià en Comú, que van votar contràriament i van etzibar que no són salaris “adequats a la situació actual” i els van titllar “d’augment de sous disfressat d’estalvi”.

 

A banda dels sis regidors, l’equip de govern podrà comptar amb dos càrrecs de confiança a temps complet, mentre que durant el darrer mandat només un dels dos tenia dedicació total. Cadascun cobrarà 39.500 euros anuals. Les votacions van ser les mateixes: CiU, ERC, ICV-EUiA i C’s, a favor, per considerar que un reforç de dos assessors per a un govern de sis membres és “raonable”, mentre que PP, MES i SaC, que consideren que els tècnics municipals són una gran ajuda i no cal més contractacions, en contra.

 

Regidories de districte

 

Ruth Soto serà la regidora del Casc Antic, Trajana i Monsolís; Filo Cañete s’encarregarà de Sant Adrià Nord; Pedro Rivero, de Sant Joan Baptista; José Luís Martínez, del Besòs i la Catalana i Juan Carlos Ramos, de La Mina.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure