El Centre d’Informació i Orientació de la Dona amplia el seu horari d’atenció i reincorpora els serveis d’advocacia i psicologia

El Centre d'Informació i Orientació de la Dona (CIOD) de Sant Adrià ha seguit durant pràcticament tot el confinament seva intensa tasca d'acompanyament i dinamització. De fet, des de l'inici de l'estat d'alarma, 76 dones víctimes de violència han rebut ajuda telefònica per part d'aquest servei municipal. Ara, a més, a partir de dilluns que ve 25 de maig el CIOD reprèn els seus serveis permanents i gratuïts: informació i orientació, assessoria jurídica i assessoria psicològica que es sumaran al servei de suport i assessorament psicosocial a dones víctimes de violència de gènere que ja s’ha anat fent durant el confinament, totes elles amb cita prèvia i, de moment, de forma telefònica (en horari de dilluns a divendres, de 9.00 a 13:00). A més, reprendran les cites de les dones que van quedar en espera amb motiu de l'estat d'alarma.
Des de l'inici d'aquest període, el CIOD ha experimentat de la veu de les mateixes dones la constatació d'una situació més crítica pel que fa als àmbits emocional i econòmic de les víctimes de maltractament. "Cal tenir en compte que moltes d'elles conviuen 24 hores amb el seu agressor i altres, recentment separades, han hagut d'afrontar importants càrregues econòmiques en solitari" afirma Montse López, coordinadora d'aquest centre.
Des del CIOD ens recorden la importància de rebre assessorament i ajuda, davant les situacions de violència masclista, com el que des del seu centre ofereixen. "Fins i tot si en aquesta situació de desconfinament els resulta difícil contactar amb nosaltres, els recomanem es recolzin en una persona propera i de confiança que ens pugui contactar. I tenir clar sempre que elles no són responsables de la situació de maltractament i que es pot sortir de la mateixa ".
Intensa tasca en l'estat d'alarma
Mitjançant el teletreball s'ha intentat donar resposta en la mesura del possible a les situacions més urgents i s'ha seguit de prop els casos detectats de maltractament. El servei de teleassistència per a aquestes dones és un dels molts que s'han continuat desenvolupant. També la derivació d'urgències, la coordinació amb professionals com els Mossos o el suport a la repercussió d'efemèrides per la igualtat, com el Dia contra l'Homofòbia, diumenge passat.
El CIOD és un servei municipal, creat el 1983, que ofereix serveis específics permanents i programació quadrimestral d'activitats de dinamització dirigides a promoure la participació femenina i a millorar la seva qualitat de vida. També treballa per complir amb els objectius establerts en el programa municipal per a la igualtat d'oportunitats entre dones i homes de Sant Adrià. A més, disposa d'un centre de documentació bibliogràfica especialitzat en temes de gènere i ofereix suport a entitats, a més de realitzar diferents activitats de sensibilització: xerrades, exposicions …

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure