El CAP de La Mina s’estrenarà amb més de cinc anys de retard

12/11/13. La Generalitat calcula que les obres de l’equipament, que es va projectar l’any 2005 i té la llicència d’obra concedida des del 2008, estiguin enllestides al desembre de 2014.

12/11/13. Si res no canvia, el nou CAP de La Mina estarà enllestit el mes de desembre del 2014, després d’anys de retard. De fet, la projecció de l’equipament es va fer l’any 2005, amb Marina Geli com a consellera de Salut, però no ha estat fins aquest mes de maig que no han començat els treballs d’adequació del terreny on s’hi aixecarà. Les primeres setmanes van servir per fer el trasllat d’uns mòduls existents en el solar i, en aquests moments s’està procedint a gestionar el desviament de les instal·lacions tant elèctriques com de gas.

Segons fonts de l’àrea d’Infraestructures del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, el nou equipament sanitari estarà enllestit el mes de desembre de l’any vinent, més de cinc anys després del previst. Tot i l’endarreriment evident, el Vicepresident del Consorci de la Mina, Gregorio Belmonte (ICV-EUiA) es mostra content pel compte enrere del nou CAP de La Mina. “Tot i que ja hauria d’estar en funcionament és una bona notícia, donat que la Generalitat ha disminuït per l’any vinent la inversió en infraestructures però ha reservat una partida pel CAP de La Mina”, diu Belmonte.

Lligat al pla de transformació
El nou ambulatori de La Mina és un dels elements pendents en el pla de transformació urbanística del barri, ja que la seva construcció substituirà l’actual centre, que fa més de 25 anys que existeix. L’obra del CAP va lligada a la construcció de la nova plaça del barri, al costat del carrer Teresa de Calcula, a l’entorn de la qual hi ha l’Escola Mediterrània i la parròquia de la Mare de Déu de les Neus. Tot i que no pertoca al consorci del barri de la Mina executar directament el nou CAP es tracta d’un equipament projectat dins el conjunt d’actuacions del pla de transformació programat fins al 2015. La inversió total del futur centre sanitari és de 12 milions d’euros.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,567SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure