El Besòs recull signatures contra una colònia descontrolada de gats

4/07/2012. Els veïns han recollit prop de 300 signatures per exigir que l'Ajuntament s'endugui els animals pels problemes "d'infecció" que poden causar, ja que ocupen un parc infantil i ocupen l'entorn d'una escola

Més de 250 signatures són les que veïns del barri del Besòs, la majoria residents a un dels grans edificis que hi ha davant el Parque II i de l'Escola Túrbula, han recollit per lliurar-les a l'Ajuntament. Ho han fet per demanar a l'administració local que faci alguna cosa per combatre la "plaga" de gats salvatges que hi ha per la zona. "No els hem comptat, però n'hi ha més de vint segur", explica Lorena Paniagua, una de les veïnes que encapçalen aquesta demanda. "De nit, quan hi ha molts, els gats fan les seves necessitats al parc infantil i això pot comportar un focus d'infecció pels infants que no podem permetre", afegeix abans d'apuntar altres dels comportaments dels animals: ser per l'entorn de l'Escola Túrbula i, fins i tot, dormir sobre o sota els cotxes que hi ha aparcats. "Fins i tot molesten les baralles que tenen entre ells", diu. Tot i que no han detectat qui, els veïns admeten que alguna persona del barri els està donant de menjar habitualment, cosa que fa que els animalons no marxin. Aquesta presència animal no és nova, ja que des que van començar les obres per connectar la zona amb el carrer Sant Ramón de Penyafort, "van començar a sortir rates que van començar a atraure la gana dels gats".

El regidor de Salut Pública de l'Ajuntament, Gregorio Camacho (ICV-EUiA) té previst visitar la zona aquest matí acompanyat de responsables d'Asoa, una entitat protectora d'animals, per veure de quina manera actuar. Segons Camacho, s'intentarà comptar quants gats formen aquesta colònia i, posteriorment, esterilitzar-los. Endur-se'ls a una altra zona allunyada de la ciutat, on no hi visqui gaire gent, és "més complicat", doncs aquesta mesura suposaria una inversió no gaire econòmica.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure