Concentració contra el projecte de llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local

12/12/13. L’equip de govern (PSC, ICV-EUiA), els sindicats (CCOO i UGT) i personal de l’Ajuntament de Sant Adrià s’han sumat a les concentracions que s’han dut a terme arreu de l’Estat per demanar la retirada de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local.

12/12/13. L’equip de govern de Sant Adrià, els sindicats CCOO i UGT, i treballadors i treballadores municipals s’han sumat avui a les concentracions que s’han dut a terme davant dels diferents ajuntaments d’arreu l’Estat espanyol per reclamar la retirada i no aprovació del projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local. Durant l’acte, que ha tingut lloc aquest matí a la porta del consistori, els representants sindicals de CCOO i UGT a l’Ajuntament de Sant Adrià; el regidor, Gregorio Belmonte, com a portaveu de la coalició ICV-EUiA, i la regidora Filo Cañete, com a representant del Grup Municipal Socialista han llegit el manifest elaborat de manera conjunta per l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), i els sindicats CCOO i UGT.

El manifest rebutja una reforma que treu competències als ajuntaments i que “expressa els objectius de recentralització, control i limitació de l’autonomia local que vol executar el Govern de l’Estat”. La reforma tindrà greus conseqüències socials “en forma de majors desigualtats, un deteriorament i tancament de serveis que afectarà als nostres veïns i veïnes i a l’ocupació pública”. La proposta del govern de l’Estat perjudicarà al conjunt de la ciutadania “que veurà afectat els seus drets a l’accés als serveis públics locals perquè difícilment una corporació supralocal podrà substituir el coneixement de la problemàtica municipal i la sensibilitat d’un ajuntament”. El text acaba exigint al Govern central respecte a la ”competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya sobre l’organització territorial i el règim local, aprovada en l’Estatut d’Autonomia, i explícitament la no invasió competencial recentralitzadora”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,581SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure