Comença la neteja dels marges de les vies del tren i durarà més d’una setmana

12/12/2016 – L'empresa adjudicatària, per un preu de prop de 50.000 euros, serà la mateixa que construeixi el mur, un cop la zona estigui lliure de residus i escombreries.

Aquest dilluns han donat el tret de sortida les taques de neteja dels marges de les vies de la R1 al tram més proper a l'estació de Renfe, tal i com va avançar el Diari de Sant Adrià fa uns setmanes. Els treballs es perllongaran durant uns 10 dies i inclouen l'avinguda Eduard Maristany entre els carrers de Maresme i l'avinguda de la Platja. L'empresa adjudicatària i responsable de les feines és INFECO, per un preu de quasi 50.000 euros, comptant IVA.

 

El Consistori ha assumit les tasques de neteja per execució subsidiària. Els costos aniran a càrrec d’ADIF, responsable del manteniment de l’espai, que també pagarà i durà a terme la construcció d’un mur per impedir que s’hi continuïn abocant residus, i que substituirà les tanques instal·lades temporalment per l’Ajuntament de Sant Adrià.

 

Un cop netejat el marge de les vies, la pròpia empresa s'encarregarà d'aixecar el mur d'obra de dos metres. Els seus responsables expliquen que, de moment, han d'esperar a que les empreses de subministraments visitin la zona i indiquin si hi ha impediments pel que fa a canalitzacions que no poden ser afectades. Un cop comencin les obres, aquest mateix desembre, la previsió és que durin uns dos mesos. El tram s'anirà aixecant en trams de 100 metres.

 

El litigi entre Sant Adrià i ADIF

 

Des de l’any 2013, l’Ajuntament ha reclamat a l’empresa titular dels terrenys en reiterades ocasions el correcte manteniment de les seves instal·lacions i la reposició de les tanques originals. En aquest temps, l’Ajuntament ha imposat a ADIF tres multes coercitives (de 1.000, 2.000 i 3.000 €) i ha interposat una demanda contra l’empresa al Jutjat Central Contenciós Administratiu, per manca d'activitat en les seves obligacions de manteniment dels terrenys ferroviaris. El Jutjat va dictar sentència declarant la inadmissió de la demanda al considerar que l'actuació municipal adient en aquest cas era dur a terme la neteja dels terrenys ferroviaris per la via de l'execució subsidiària a càrrec del titular dels terrenys.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure