Columnes per la igualtat de gènere

«Columnes per la igualtat de gènere» ha estat durant aquest mes de març la gran obra artística englobada en el marc de la programació del Dia internacional de les dones.
Les columnes, pintades per l’artista gràfica Elisenda Solà-Niubó, simbolitzen dones de diferents procedències però amb un denominador comú: la motivació i la tenacitat per tirar endavant. Cada columna porta la frase «Les dones fan moure el món» en un idioma diferent.
Durant la presentació hi va haver una actuació de música Rap i dansa, sobre temàtica de la dona, a càrrec de l’artista Indee Styla. 
«Columnes per la igualtat de gènere» és una proposta artística que forma part del «Bosc encantat», un projecte de regeneració urbana que està desenvolupant l’Ajuntament de Sant Adrià amb la col·laboració de l’associació El Generador, Art i Creació Cultural. 
La intervenció, que s’està duent a terme gradualment des de l’any 2016 i es preveu que finalitzi aquest 2019, té com a objectiu convertir en una galeria d’art urbà a l’aire lliure l’espai que hi ha sota l’autopista C-31 format per centenars de columnes, on té lloc cada dimarts el mercat d’encants de Sant Adrià. Hi participen artistes d’art urbà de diferents estils, tant nacionals com internacionals, i cadascú pinta quatre columnes amb una temàtica lliure. 
Encara que hi ha exemples d’intervencions com aquesta a altres ciutats del món, la de Sant Adrià és única al món per la dimensió que té (400 columnes de 5 metres d’alçada x 2,85 de perímetre, aproximadament), per la qual cosa aspira a convertir-se en un referent cultural de l’art urbà.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure