CiU critica que l’alcalde de Sant Adrià no convoqui un ple i li demana que aclareixi en el ple el seu futur

30/5/2013. El grup municipal lamenta que el batlle hagi pres de forma unilateral la decisió de no celebrar el ple ordinari de maig, sense comunicar-ho a la junta de portaveus com estableix el Reglament Orgànic Municipal

El grup municipal de Convergència i Unió a Sant Adrià de Besòs denuncia que l’alcalde de la localitat hagi incomplert la normativa municipal i els acords de ple de 4 de juliol del 2011, on s’acordava la celebració del plenari municipal el darrer dilluns de cada mes.

Per CiU, la decisió del batlle de no convocar el ple, presa de forma unilateral, sense comunicar als grups els motius i sense exposar-ho tampoc en junta de portaveus -l’òrgan que, segons el Reglament Orgànic Municipal hauria de donar el vist-i-plau a la decisió d’alcaldia-, és «una manca de respecte cap als ciutadans representats per les diferents forces polítiques que constitueixen el Ple de l’Ajuntament».

La portaveu convergent, Mireia Hernàndez, ha opinat que «cal un major exercici de transparència en informar a la resta de grups de les decisions que es prenen, sobretot si aquestes han estat referendades pel plenari municipal i afecten directament al funcionament de la ciutat». Per Hernàndez, «no es pot deixar de celebrar el màxim òrgan de representació de la ciutadania sense explicar-ne els motius» afegint que «al saber-los podríem o no compartir-los».

Pel grup de CiU, «la ciutat no pot continuar en aquest estat de governabilitat provisional permanent, de manca de lideratge en la presa de decisions i comandament de les diferents regidories delegades». Per aquest motiu, la federació nacionalista «requereix que l’alcalde aclareixi d’una vegada i en el màxim òrgan de representació que és el ple, qui comandarà la ciutat en els propers dos anys» i l’insta a «deixar de fer manifestacions en privat sobre la seva renúncia al càrrec per fer-les en públic i al lloc on pertoca».

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure