Caritas combatrà la pobresa infantil a Sant Adrià

6/9/2012. Serà a través de la fundació Formació i Treball, que desenvoluparà amb les famílies adrianenques un projecte per eradicar la pobresa hereditària en infants de 0 a 6 anys.

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va signar ahir un conveni de col·laboració amb Càritas Diocesana de Barcelona per a l’impuls del Projecte d’Atenció Integral i Integrada de la Pobresa Infantil (PAIDÓS). El Projecte PAIDÓS té com a objectiu pal·liar els efectes de la pobresa infantil i prevenir-ne els factors de cronificació, mitjançant un treball intensiu, integral i integrat amb les famílies, els agents socials i la comunitat. Es vol promoure l’apoderament de les famílies i els seus infants a través del desenvolupament de les seves capacitats, recursos i interessos. El Projecte PAIDÓS, que té una durada prevista de quatre anys, es focalitza en famílies -de Barcelona, d'Hospitalet de Llobregat i de Sant Adrià- amb infants de 0 a 6 anys en situació de pobresa, amb dificultats per tenir cura dels fills i que poden presentar altres necessitats importants no cobertes. El treball amb les famílies s’aborda des dels àmbits socioeducatiu, psicoterapèutic i comunitari per augmentar els factors de protecció i resiliència dels infants; incrementar les competències parentals; i facilitar la vinculació de les famílies amb el seu entorn més proper.

A Sant Adrià, el programa es realitzarà a través de la Fundació Formació i Treball, i al costat de Càritas hi treballaran els serveis socials adrianencs i el Departament de Benestar Social i Família, l'Obra Social La Caixa i la consultoria Deloitte. En concret, i segons va explicar la coordinadora del projecte, Carme Trilla, el suport que es doni a les famílies es farà al mateix centre -s'habilitarà un pis amb cuina i altres espais per fer adquirir hàbits, com ajudar els fills amb els deures– i també al mateix domicili familiar.

El conseller Cleries va destacar que el projecte PAIDÓS “va en la línia del que cal fer en les circumstàncies actuals: saber sumar o treballar en xarxa administracions, entitats i sector privat. Sumar d’aquesta manera permet multiplicar els resultats”. A l'acte va assistir l'alcalde adrianenc, Sito Canga (PSC), així com el de Barcelona, Xavier Trias (CiU) i l'alcaldessa riberenca, Nuria Marín (PSC).

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure