Campanya per un comerç accessible

0
18

Sant Adrià ha començat una campanya per un comerç accessible.

Aquesta campanya sorgeix de la col·laboració entre el Consell Municipal d’Accessibilitat i el departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, i té per objectiu facilitar una informació acurada i fàcil de consultar sobre l’accessibilitat dels comerços de Sant Adrià.

Aquells comerços que tenen l’accés accessible rebran un distintiu que els identifiqui, i a la vegada es penjarà a la web municipal un mapa amb tots els comerços amb l’accés accessible, per tal que totes les persones amb mobilitat reduïda ho puguin consultar. La recollida d’informació necessària per a la realització d’aquest mapa s’està realitzant amb el suport de persones contractades mitjançant el programa Reactivació de l’Ocupabilitat de la Diputació de Barcelona.

En una primera fase la campanya se centrarà en la zona amb més concentració de comerços, per anar-se ampliant progressivament a tot el municipi. Cal remarcar que la informació se centra només en l’accés al comerç: si hi ha rampa, sigui fixa o mòbil, o bé no hi ha cap desnivell, si les portes compleixen amb l’amplada mínima i no hi ha altres elements que dificultin l’accés. La voluntat és poder anar ampliant aquesta informació amb l’accessibilitat de l’interior dels locals.

Així mateix aquesta campanya vol ser un estímul perquè tots els comerços esdevinguin accessibles fer efectiu el dret de tota la ciutadania a participar de manera autònoma, activa i segura a la vida en comunitat, construint un comerç de proximitat, accessible i obert a tothom.