Ada Colau capitanejarà l’aliança del Besòs: «Ara és el moment del Besòs»

15/02/2016 – Les alcaldesses de Barcelona, Badalona, Santa Coloma i Montcada i l'alcalde de Sant Adrià obren una nova etapa del Consorci del Besòs.

“Ara és el moment del Besòs”. Ada Colau parla insistentment de l’Eix Besòs des que va anunciar un pla de barris de 150 milions per al present mandat i la passada setmana ho va tornar a fer al Consorci del Besòs. La pròpia Colau i les alcaldesses de Badalona, Santa Coloma i Monticada i Reixac i l’alcalde de Sant Adrià es van reunir a la seu de l’entitat per definir les estratègies de treball a seguir per dur a terme polítiques coordinades en l’anomenat Eix Besòs.

 

Les cinc ciutats volen donar-li un gir a les responsabilitats del consorci, amb seu a Sant Adrià, modificar els seus estatuts, donar-li més pes polític i convertir-lo en l’eina a través de la qual les administracions locals puguin invertir i desenvolupar els barris del darrer tram del corrent fluvial. De moment, això sí, només es pot percebre bon feeling i entesa entre totes les parts. D’ara en endavant, els consistoris han de treballar en elaborar un pla d’acció conjunt que té la intenció d’anar més enllà del 2020 i definir quins projectes dur a terme i amb quin cost. Un cop es determini el document, serà el moment d’obrir les carteres i, d’altra banda, picar plegats a la porta de les entitats supramunicipals, Generalitat, Estat i Europa, si s’escau.

 

“És una aliança per convertir el Besòs en una centralitat metropolitana”, va subratllar Ada Colau, qui espera que la “força de visualització de Barcelona serveixi per avançar” cap a aquest objectiu. “És un dia emocionant. Institucionalitzem la col·laboració entre municipis”, va afirmar l’alcalde Joan Callau, qui va agrair a Ada Colau que “hagi decidit ser la capitana” d’aquest projectes “per millorar la vida dels ciutadans”. Callau va assenyalar que cal “enderrocar la muralla metafòrica de les rondes” i intentar que tot el que fins ara ha passat a la capital comenci a extrapolar-se al seu voltant.

 

Badalona entra al Consorci del Besòs

 

Badalona passarà a formar part del Consorci del Besòs. El govern local va sol·licitar formalment l’entrada a l’ens a finals de 2015 i l’organisme ja va donar compte de la petició. Des de llavors, la ciutat col·labora a termes pràctics amb la resta de consistoris dins del consorci, tot i que legalment parlant encara no n’és membre de ple dret. Abans, Barcelona, Santa Coloma, Sant Adrià i Montcada hauran d’aprovar la modificació dels estats per tal que Badalona tingui poder de vot i decisió. Protocols, al capdavall, ja que des del consorci ja es va confirmar la incorporació com una novetat per “dinamitzar i ampliar els projectes” i dimecres va quedar més que escenificat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,566SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure