El Passeig de la Rambleta de Sant Adrià serà una realitat a la primavera

La remodelació ha patit diverses paralitzacions des de l’any 2019 en detectar-se sòls contaminats

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs manté la seva previsió: La finalització de les obres del passeig de la Rambleta finalitzaran a finals de març i estarà enllestit per aquesta pròxima primavera després de quatre anys d’espera.

Amb un pressupost inicial de 2.618.350 euros, l’AMB és l’encarregada d’aquesta “eterna” remodelació, aprovada a finals de l’any 2017. Juntament amb l’Ajuntament adrianenc, es va redactar un estudi amb diferents alternatives per identificar les necessitats de la remodelació de la zona i establir una nova ordenació de l’espai. Després d’exposar-ho als veïns, ambdues institucions van licitar definitivament el projecte executiu en novembre de l’any 2018. Malgrat tot, la duració de l’obra s’ha allargat al llarg de quatre anys després d’uns quants endarreriments a causa de la presència de sòls contaminats per dioxines i altres elements pesants.

Múltiples retards

Va ser així com, després de pocs mesos de l’inici de les obres, en novembre de l’any 2019, la remodelació integral del passeig de La Rambleta es va paralitzar. La causa va ser les pressions veïnals d’entitats com La Marea Verde de Sant Adrià i Airenet, format per veïns/es dels municipis que lluiten per un benestar ecològic i mediambiental, els quals van donar la veu d’alarma respecte a la presència d’elements tòxics al terreny i van exigir a les institucions implicades analitzar l’alta contaminació del terreny.

Gràcies a aquesta informació sobre la suposada contaminació, el consistori es va veure obligat a fer una sèrie de tasts per analitzar el subsol, confirmant així la decisiva demanda dels veïns. D’aquesta manera, l’AMB va donar l’avís pertinent a l’Agència Catalana de Residus de Catalunya (ARC) i es va iniciar el procediment de neteja. Va ser així com, el pressupost inicial licitat en novembre de l’any 2018, es va doblar, ja que han fet falta dos milions d’euros més per descontaminar aquest terreny.

La zona va finalitzar amb els treballs de desintoxicació al maig de l’any passat, acció que va permetre la reactivació de les obres. No obstant això, aquesta ha patit canvis representatius respecte al projecte inicial: A causa de la contaminació del sòl, el qual afectava a totes les arrels, només s’han pogut mantenir un grup molt reduït d’arbres.

‘El bosc de ferro’ 

Més enllà dels esforços de les institucions municipals per enllestir com més aviat millor les obres de La Rambleta i procedir a la seva esperada remodelació, els veïns/es del municipi que han lluitat per mantenir verd el passeig, encara no creuen que s’hagi respectat el medi ambient en el decurs de les obres

És així com la Rambleta, més coneguda pel veïnat com “el bosc de ferro”, s’ha convertit, segons ells, en una “mole de ciment” amb molta llum i una construcció de “quatre arbres i 1.000 fanals”. Una polèmica obra col·lapsada gràcies a la pressió veïnal que lamenten el “mareig” que han hagut de patir després de quatre polèmics anys d’obres “per a res”, segons assenyalen. D’altra banda, la desafortunada troballa no va impedir reprendre les obres el passat mes de juny del darrer any, tal com l’Ajuntament tenia previst des del principi, malgrat les diverses modificacions que va patir el calendari al llarg d’aquests quatre anys.

Mentrestant, les tanques i limitacions d’accés també va provocar múltiples molèsties al veïnat, ja que els comerços i altres serveis de l’entorn com escoles o altres veien col·lapsada la seva accessibilitat amb estretes voreres o amb l’envaïment de l’únic carril de circulació de vehicles que va romandre disponible al llarg del passeig de La Rambleta.

Últimes restriccions

Segons les últimes informacions per part de l’Ajuntament de Sant Adrià, el problema d’accessibilitat fins que les obres finalitzin encara hi és present avui dia amb talls de carrers i accés de vehicles. Fins al pròxim 7 de març, les confluències dels carrers Velázquez i Maragall amb la Rambleta romandran tallades fins acabar l’obra, al mes d’abril.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure