Sobiranisme català, benefici espanyol

Espanya sortiria beneficiada d'una Catalunya autogovernada: el nostre país, propiciat probablement per un secular i actiu veinatge europeu, té un clima social que proporciona als seus habitants, (els de sempre i els que s´hi instal-len), un determinat nivell d'esperit creatiu, que ens diferencia de la resta de la Península. "Catalunya no hauria, ni realment podria desvincular-se totalment d'Espanya. Al contrari, li caldria –des de la llibertat i des de la pròpia soberania-, mantenirs-hi molt vinculada, per exigència històrica, cultural, econòmica i demogràfica” diu Jordi Pujol.

Per altra banda, Oriol Junqueras afirma que “assessoraríem als espanyols com ho han de fer per sortir de la secular pobresa estructural“. Podríem sumar-hi la veterana ja coneguda opinió del periodista Jose Mª Carrascal dient: “para que España entrara en la modernidad, habría que llenarla de catalanes, ya que hay que reconocer que Catalunya viene adelantándose a España durante los últimos años, el error ha sido no haberla escuchado”.

Sé perfectament que la meva exposició és com una gota d´aigua en el mar de la gran quantitat d'opinions demagògiques, sortides a la resta de l´Estat, que contrasten amb la d'observadors internacionals que aconsellen a Espanya escoltar la opinió dels catalans, abans de que aquests se'n vulguin anar pel seu compte.

 

Jaume Vallés Muntadas

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure