La sordera d’Espanya

Amb la gegantesca manifestació soberanista sota el braç, el President va anar a Madrid per explicarla a Espanya. En el transcurs de la seva exposició, una part principal es va centrar en els molts esforços que,  els catalans, ja haviem fet intentant un correcte encaix Catalunya-Espanya.

Amb la gegantesca manifestació soberanista sota el braç, el President va anar a Madrid per explicarla a Espanya. En el transcurs de la seva exposició, una part principal es va centrar en els molts esforços que, els catalans, ja haviem fet intentant un correcte encaix Catalunya-Espanya.

 

Puc donar testimoni personal d´una d´aquestes activitats , el programa “Catalunya Hoy”, organitzada per la Generalitat de Catalunya que, entre el 2000 i el 2002, va muntar una important exposició itinerant, extensa i pormenoritzada, mostrant les pecularietats del nostre país respecte els seus principals àmbits, història ,cultura, costums, industria i llengua. Va ser ben rebuda a  moltes ciutats de l´Estat, amb comentaris favorables a escoles i instituts, i per part dels mitjans d´informació.

Dificil d´analitzar el perquè les relacions Catalunya-Espanya hagin pres, en deu anys, l´actual deriva negativa, però opino que determinats mitjans d´informació madrilenys i personalitats polítiques nostàlgiques del franquisme  hi han tingut una influència decisiva. Penso que, tot i la estratègica sordera política adoptada per Madrid, el full de ruta a mig termini, haurà d´abocar una solució democràtica i civilitzada, lo que en el marc d´Europa consisteix en un referéndum per el dret a  l´autodeterminació.

 

Jaume Vallès

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure