Comunicat de YALAH-Solidaris amb el Poble Sahrauí

L’estada dels nois i noies sahrauís a Sant Adrià de Besòs dintre del programa Vacances en Pau, ha coincidit amb la noticia de l’alliberament dels cooperants espanyols Ainhoa Fernández, Enric Gonyalons i la italiana Rossella Urri segrestades l’octubre de 2011.

L’estada dels nois i noies sahrauís a Sant Adrià de Besòs dintre del programa Vacances en Pau, ha coincidit amb la noticia de l’alliberament dels cooperants espanyols Ainhoa Fernández, Enric Gonyalons i la italiana Rossella Urri segrestades l’octubre de 2011. Aquesta feliç noticia, ha fet que es torni a parlar d’una qüestió que afecta a milers de persones, pràcticament a les portes de casa. En HACH, LALA, MOHAMMED B., YUMAA, HAFFED, MOHAMMED M., UAHIBA, i MOHAMMED Alí que passen l’estiu al nostre municipi, viuen la resta de l’any als campaments de refugiats on van ser segrestats el cooperants. Cal remarcar que es tracta d’uns campaments en territori d’Algèria que acullen
refugiats sahrauís des de l’any 1975 ( uns 160.000 ), quan es va produir la guerra entre el Sàhara Occidental i el Marroc. La situació actual en aquell indret és cada cop més desesperada, ja que les necessitats bàsiques per sobreviure, com un plat de menjar al dia, cada vegada són més difícils de satisfer. Una de les conseqüències més negatives d’aquest segrest, per gent aliena als sahrauís, ha estat agreujar més aquesta situació.

Per aquest motiu volem manifestar el nostre rebuig a l’actuació del govern de la Generalitat. D’una banda per acabar amb la cooperació internacional, de la qual el nostre país en els últims anys va ser referència, un model a seguir, d’altra banda per la seva actuació en la causa del Sàhara Occidental, recolzant obertament al Marroc que ocupa il·legalment el territori sahrauí pendent de descolonitzar des de l’any 1975, com així ho diuen el dret internacional i diverses resolucions al respecte. El passat diumenge dia 15 de juliol es va fer la manifestació anual a Barcelona, per part de les famílies que acullen nens i nenes de tota Catalunya. Hi van participar unes 2000 persones però cap representant de la Generalitat, tot un acte de hipocresia pels qui reclamen la independència del territori català i el dret fonamental de tots els pobles a decidir el seu futur.

Volem expressar el nostre agraïment a totes aquelles persones que en unes circumstàncies tan difícils, recolzen aquesta causa, i donen suport de diferents formes a un Poble que l’únic que demana és justícia. En aquest sentit la festa de benvinguda als nens i nenes que es va fer a la Plaça de la Vila el passat dia 13 de juliol va ser tot un èxit de participació. Des de Yalah demanem la col·laboració i l’ajuda de totes les persones interessades, per poder continuar amb la
realització de projectes com el de Vacances en Pau.

Finalment volem recordar a les dues cooperants que encara estan segrestades a Somàlia, la catalana Montserrat Serra Ridao i Blanca Thiebaut de Madrid, de l’organització Médicos Sin Fronteras. Demanem que siguin alliberades ja !!!

YALAH-Solidaris amb el Poble Sahrauí

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,571SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure