Victor Ciavattini, el Profe Ortega del Femení Sant Adrià

21/07/2017 – El preparador físic lila ha crescut al costat del club i ara es troba concentrat amb la selecció espanyola U16 preparant l’Eurobasket.

 

En els darrers anys, segurament el professional del món del futbol més reconegut pel nivell d’excel·lència física que aconseguit en els seus equips ha estat el Profe Ortega, preparador físic de l’Atlético de Madrid.

 

Ortega és de Montevideo (Uruguai) i té a Sant Adrià un alter ego argentí. Victor Ciavattini té la missió de convertir les jugadores liles en avions i des de la temporada 2012-2013 ho està aconseguint.

 

Ciavattini s’encarrega de la preparació de quasi totes les categories inferiors (de júnior a infantil) i els dos sèniors. El nostre protagonista va arribar a Catalunya per fer un màster de Paco Seirul·lo, un mite de la preparació física del Barça, i ha anat “creixent al costat del Femení fins a arribar a complir un somni: estar en una selecció nacional”.

 

En Victor es troba concentrat a Madrid amb les liles Nora Galve i Núria Checa preparant l’Eurobasket U16 de França. Després de tota una temporada de càrrega, li preguntem com s’ho fa per estructurar el treball físic de les jugadores d’Espanya.

 

“Quan surt la primera llista de convocades envio a cada jugadora un pla específic de treball per aconseguir que arribin a la concentració en les millors condicions possibles. Bàsicament busco que recuperin sensacions després de la temporada”, apunta en primer lloc.

 

Tot seguit, quan les convocades arriben a la concentració, es realitzen avaluacions de força i de cardio. “Estem quatre setmanes junts i la primera és on més volum de treball hi ha a nivell físic. S’ha de fer una mini pretemporada i aquí és on el preparador té més protagonisme. Ens centrem en la força, la resistència, la velocitat i la prevenció de lesions”, comenta Ciavattini.

 

Conèixer el passat

 

Per a poder fer bé la seva feina, en Vctor necessita dades de l’historial de lesions que han sofert les jugadores durant l’últim any. “Sempre pregunto a les jugadores quines lesions han tingut durant la temporada i quins aspectes del joc necessiten millorar. En funció d’aquesta informació construeixo circuits que s’adaptin a elles”, assegura.

 

Tot i així, la feina més important d’un preparador físic en una concentració curta i on es busca la competitivitat màxima, és el “control de les càrregues de treball”. “Una de les meves funcions principals és ordenar els continguts que vol treballar l’entrenador al llarg de cada sessió”, relata el preparador físic del Femení Sant Adrià i la selecció.

 

Ciavattini utilitza una aplicació tecnològica per rebre informació sobre el ritme cardíac de les jugadores en cada moment de l’entrenament i amb aquestes dades extreu conclusions.

 

“Vaig establint criteris per sabir quin espai temporal ha d’ocupar cada exercici que vol treballar l’entrenador en funció de com responen les noies”, exposa per finalitzar. En escassos dies, l’aventura europea d’en Victor, Nora Galve i Núria Checa començarà a rodar. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure