Una sentència insta Endesa a pagar 5,8 milions a l’Ajuntament

L’Ajuntament ha informat aquest mes que ha obtingut una sentència favorable del Jutjat Contenciós Administratiu 8 de Barcelona que insta Endesa a transferir a les arques municipals gairebé 5,8 milions d’euros en impostos pendents de pagar de les obres de la central de cicle combinat al marge dret del Besòs, construïda entre 2008 i 2010. La quantitat equival a gairebé un 16% del pressupost municipal.

 

Segons explica el Consistori, la resolució -que la companyia pot recórrer a instàncies superiors- desestima el recurs que Endesa va interposar a 2014 i declara correcta la factura en concepte d’impost de construccions (ICIO) tramesa pel serveis municipals, que va pujar a un total de 9,6 milions d’euros.

 

L’Ajuntament indica que Endesa va abonar 3,8 milions en el seu moment i va impugnar la resta de l’import. La Casa de la Vila afirma que el jutjat sosté que l’elèctrica ha d’abonar la quantia donat que les instal·lacions de la central es van incloure al projecte d’obres i la llicència concedida.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure