Un penal evita el triomf (2-2)

20/01/2015 – La UD Catalana no passa de l’empat al camp del Canyelles tot i anar guanyant durant quasi la totalitat dels 90 minuts.

Una decisió arbitral molt protestada pel conjunt adrianenc va incidir de forma directa en el resultat del partit. Els jugadors d’Iban Tey van fer un partit molt seriós al Municipal de Canyelles, on van fregar la victòria fins als últims minuts.

La Catalana encetava el duel amb molt bones sensacions i Froy avançaria als groc-i-negres en la primera rematada perillosa entre i entre els tres pals feta pels visitants (11’).

Tot es posava de cara per l’equip adrianenc, però la situació encara s’hauria pogut decantar més si Pauli Teruel no hagués estat caçat quan marxava tot sol per plantar-se davant d’Albert Porcar. La Catalana reclamaria penal i expulsió d’un dels defensors del Canyelles, però l’acció es va saldar amb una targeta groga i amb una falta decretada a la frontal de l’àrea.

Amb els nervis a flor de pell, el partit arribava al descans (0-1). Els moviments tàctics plantejats per Iban Tey van funcionar durant el segon temps, ja que, només sortir al terreny de joc, Tomás Morales ampliava distàncies pels adrianencs (76’).

La Catalana ho tenia tor de cara, ja que el Canyelles s’estava mostrant poc inspirat en els últims metres. L’olfacte de Kañi, però, va fer despertar a l’equip barceloní amb el 2 a 1 marcat a falta de deu minuts per la conclusió del duel (80’).

Llavors, els groc-i-negres van mirar de defensar-se amb tots els seus efectius i, quan semblava que el partit cauria del bàndol visitant, l’àrbitre sancionava unes mans a l’interior de l’àrea i expulsava al lateral Albert Jarque (83’). De nou Kañi seria l’encarregat d’aparèixer per transformar un penal polèmic, ja que la Catalana entenia que les mans no eren voluntàries.

El punt sumat al camp del Canyelles no serveix perquè la Catalana abandoni la cua de la classificació. El conjunt d’Iban Tey segueix sent el cuer del grup II de Segona Catalana i compta amb 12 punts. La permanència segura, sense dependre dels possibles descensos compensats, està a sis punts de l’equip groc-i-negre.

Les xifres s’igualen

Al grup VIII de Quarta Catalana, el Besòs Atlètic no va jugar, ja que va afrontar la seva jornada de descans. D’aquesta manera, els liles compten ja amb la mateixa xifra de partits que els seus rivals de la part alta de la classificació.

El Besòs ocupa actualment el quart lloc de la taula amb 29 punts. La plaça de promoció d’ascens, ostentada pel Montornès Nord (35) està a sis punts, mentre que el líder, el Veterans de Catalunya (38), té una mica més d’avantatge, ja que es troba a nou.