Un any més sense cap víctima mortal a la platja de Sant Adrià

 

Queda menys d’un mes perquè la temporada d’estiu a les platges arribi a la seva fi i a Sant Adrià de Besòs, aquesta temporada es tanca amb 0 víctimes mortals per ofegament.

 

Segons els informes anuals de la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme, a tota Catalunya han hagut un total de 21 víctimes: 9 a Girona, 7 a Tarragona i 5 a Barcelona. Aquests informes es realitzen des del 2015 i cobreixen des de l’1 de gener fins el 15 d’agost. Aquesta xifra ja supera la del 2018, que va ser de 18 víctimes.

 

 

Cap ofegament des de fa anys

Des que es té constància d’aquests informes, no s’ha registrat cap ofegament a la platja de Sant Adrià. De fet, la darrera noticia que es té d’això és sobre una adolescent de 14 anys que va morir ofegada perquè va ser arrossegada mar endins quan jugava amb un pneumàtic en la riba, l’any 2001.

 

El mateix infome també ens mostra que un gran nombre de les víctimes per ofegament, no només aquest any, sinò tots, han estat persones més grans de 65 anys. Montse Fonts, cap de guàrdia de Protecció Civil va realitzar unes declaracions fa uns dies alertant del comportament d’aquest tipus de banyistes, ja que actuen amb el mateix ímpetu que quan eren joves i “el cos no és el mateix”, afirmava Font.

 

Una gran quantitat de campanyes informatives es difonen estiu rere estiu per evitar que aquestes xifres per ofegament pugin. No osbant això, sembla que aquestes són insuficients.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,568SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure