Un 16% de les persones que han seguit el programa d’inserció del Consorci de la Mina han trobat feina

22/10/13. El Consorci de la Mina, a través dels serveis de la Xarxa d’inserció sociolaboral, han atès durant el primer semestre de l’any un total de 921 persones. D’aquestes, 763 han seguit un itinerari d’inserció i 121, un 16% han trobar feina.

22/10/13. Els serveis de la Xarxa d’inserció sociolaboral del Consorci de la Mina han atès durant el primer semestre a un total de 921 persones, de les quals, 763 han seguit un itinerari personalitzat d’inserció. D’aquestes últimes, un 16% (121 persones) han aconseguit feina, un 5% (40 joves) han fet pràctiques laborals en empreses i un altre 16% (122 persones) han millorat la seva formació laboral seguint cursos de professionalització en els sectors del comerç i l’hoteleria, i sobre noves tecnologies.

Aquests 121 nous contractes de treball representen una repuntada significativa respecte al mateix període de l’any passat, quan en total van ser 76 persones vinculades a la Xarxa del Consorci les que van trobar feina. El nombre de pràctiques laborals en empresa també augmenta molt significativament, passant de 15 persones el primer semestre del 2012 a 122 el d’aquest 2013. Això és resultat dels convenis de col·laboració que es continuen signant amb les empreses, 10 més durant aquests sis primers mesos, i que d’aquesta manera, oferint períodes de pràctiques, contribueixen a millorar la capacitació professional dels treballadors i treballadores en atur. El nombre de participants, és a dir, persones que busquen feina i s’adrecen a la Xarxa, també augmenta i passa de 757, el primer semestre del 2012, als 763 d’aquesta primera meitat d’any. I, segueix creixent paulatinament des de l’inici de la crisi econòmica, el nombre de persones que assisteixen a cursos de formació laboral per millorar el seu perfil professional, de 86 l’any passat, el 2013 n’han sigut 122.

Tot i que el nombre de dones que arriben a la Xarxa buscant feina és inferior al dels homes, perquè representen el 43%, mentre que en el cas dels homes és del 57%, elles tenen més èxit a l’hora de trobar feina. Dels 121 contractes signats aquest primer semestre d’any, 67 han estat per dones i 54 per homes. El tipus de contracte majoritari s’ha fet per tres mesos o més, però inferior als sis. I, encara que els contractes indefinits continuen sent els minoritaris, se n’han fet un total de sis.

El treball coordinat i en xarxa n’és la clau

La Xarxa de Serveis d’inserció del Consorci respon a una de les línies de treball del Pla d’Acció social del Pla de Transformació i està cofinançada, des de l’any 2011, pel Servei d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat, depenent del Departament d’Empresa i Ocupació, i pel Fons Social Europeu. Està formada per sis serveis que orienten el seu treball a col·lectius específics (Itineraris per a dones, Accés per a persones amb problemes de salut mental, Apropa’t a la Feina per a joves sense formació ni experiència laboral i Situa’t per a persones amb problemes de drogodependències) als quals s’atén en funció de les seves necessitats particulars i amb una metodologia adaptada. Alhora que es treballa de manera coordinada, en xarxa, i mantenint al dia la cerca constant d’iniciatives innovadores orientades a obtenir el màxim de cada persona.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure