Via Trajana vol horts urbans o pistes esportives en un solar abandonat per la crisi

10/10/2012. La crisi ha aturat l'ambiciosa promoció immobiliària que l'Incasòl, propietària del terreny, havia pensat edificar

Si la crisi no existís, si tot plegat fos una entramaliadura de la nostra imaginació, on ara creixen les herbes en un gran solar de la Via Trajana podria estar estrenat o a punt de ser-ho un ambiciós projecte immobiliari impulsat des del sector públic. Ara, passats gairebé quatre anys de la presentació del projecte, en aquest gran terreny on havia d'aixecar-se l'últim bloc de pisos per culminar la reforma d'aquest barri situat a cavall entre Sant Adrià i Barcelona, no hi ha activitat. Res de construir la cirereta per a la transformació d'una zona on, fins no fa gaires anys, cap edifici s'escapava de l'aluminosi. Ara, res d'estrenar els més de 150 pisos projectats –la majoria protegits i una part dotacionals–, i tampoc un centre d'educació especial, comercials i un aparcament amb cent places.

 

Per això, i davant el panorama d'una situació de crisi econòmica que ningú sap quan acabarà, algunes entitats del barri volen que el solar s'aprofiti per a gaudi dels seus veïns. Almenys, fins que l'Incasòl torni a tenir prou diners per impulsar finalment l'operació. I de propostes en tenen unes quantes i així les hi van comunicar fa uns dies a l'administració catalana: fer-hi horts urbans o una pista esportiva, espais dels quals no n'hi ha o són pocs al barri i que serien utilitzats per gran part dels seus residents. La proposta, ara, és objecte d'estudi per l'administració, tot i que encara s'haurà de debatre amb la resta d'entitats del barri situades al terme municipal barceloní.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure