Suant contra el cuer (31-33)

26/01/2015 – El Sant Martí Adrianenc guanya un partit complicat a la pista del Gavà i torna a ampliar el seu avantatge al capdavant de la taula.

A Primera Estatal, cap rival és senzill de superar. Nacho Parera i els seus jugadors van topar-se amb un Gavà molt batallador, que va plantar cara quasi fins a l’última possessió del partit.

Un parcial de 3 a 0 per cada equip va servir d’aperitiu per tal d’anar escalfant motors (3-3). El Gavà arribaria a gaudir d’una renda màxima de quatre dianes només començar (7-3), tot i que els blaugranes van pagar cara la seva manca de consistència a l’hora de defensar les situacions d’inferioritat.

El Sant Martí Adrianenc s’aconseguiria recuperar d’aquest sotrac inicial (7-6), però el Gavà, liderat pel bon inici de Bernat Guàrdia i Pablo Castilleo, anava aguantant la iniciativa (10-6).

L’aportació col·lectiva de tots els jugadors locals estava dotant de caràcter al cuer, mentre que el líder es veia una mica sorprès per la capacitat de resistència del Gavà.

El despertar de Gabri González, amb tres gols consecutius, i les aparicions de Víctor Torres i Javier Coba permetrien al conjunt de Nacho Parera aguantar el tipus. A quatre minuts pel descans, Adrià Cumplido empatava el matx (15-15), just abans que Raúl Álvarez tanqués la primera meitat amb un darrer gol (16-15).

A la represa, dues exclusions molt seguides sofertes per Pablo Castilleo i Raúl Álvarez li van brindar una oportunitat irrenunciable al Sant Martí Adrianenc. Amb Cumplido i Coba fent de les seves, els liles van situar-se per davant (21-24), abans d’encaixar un parcial de 4 a 1 que igualava de nou el marcador (25-25).

Llavors, l’ofici i la seguretat dels referents del Sant Martí es van convertir en vitals. Els adrianencs van tornar a obrir distància (27-30) a sis minuts pel final. El Gavà va ser capaç d’arribar a l’últim minut del matx situat a dos gols de renda (30-32) i inclús es posaria a un gràcies a un bon llançament d’Edu Roses (31-32). Amb menys de 15 segons per jugar-se, Víctor Torres matava el partit quasi sobre la botzina amb el definitiu 31 a 33 (31-33).

El protagonisme ofensiu a les files visitants va estar molt repartit. Javier Coba tancaria el duel amb set dianes, mentre que quatre jugadors arribarien a la xifra de cinc gols marcats: Adrià Cumplido, Gabri González, Víctor Torres i Sergio Martínez.

Aquesta victòria treballada, sumada a la derrota de La Salle Montcada a la pista del filial del Granollers (30-18), permet al Sant Martí Adrianenc tornar a obrir un petit forat al capdavant de la taula. Els liles són líders amb 30 punts, tres més que la Salle (27) i quatre per davant del tercer, el Mataró (26). El pròxim dissabte a la Verneda toca rebre a l’Handbol Vendrell (18h).