Selectivitat sense mascaretes i amb rècord d’alumnes

 

Comencen, un mes més tard de l'habitual, uns dies pels que les/els estudiants de Catalunya porten preparant-se mesos: comença la Selectivitat, les Proves d'Accés a la Universitat.

 

Els exàmens de Selectivitat a Catalunya, que es duran a terme del 7 al 10 de juliol, estaran marcats per una sèrie de mesures de seguretat per a prevenir els contagis per coronavirus. Entre elles, destaquen l'ús de màscara per a entrar en els edificis i en les àrees comunes, l'augment dels espais disponibles per a les proves per a garantir el distanciament entre els estudiants i que es disposaran 2.500 litres de gel desinfectant en els recintes, segons han informat aquest dijous fonts del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC). Enguany s'ha registrat el màxim històric d'alumnes per als controls en la comunitat, gairebé 40.000, als qui no se'ls prendrà la temperatura i hauran de portar els seus aliments de casa. Tot i això, els exàmens  es podran fer sense màscara sempre que es mantingui la distància de seguretat de 1,5 metres.

 

Les PAU a Catalunya d'enguany es caracteritzen també per iniciar-se amb un rècord d'estudiants, amb 39.904 inscrits, 5.400 més que l'any passat, en part pel fet que els aprovats de batxillerat han augmentat un 12,5% perquè s'ha tingut en compte que el confinament els va impedir seguir les classes amb normalitat.

Del total de matriculats, 31.803 són de matrícula ordinària (han acabat aquest curs el batxillerat), mentre que 4.315 són de matrícula lliure (el van acabar en cursos anteriors i no van fer la Selectivitat o volen millorar nota o només s'examinaran d'assignatures de la fase específica) i 3.786 procedeixen de cicles formatius de grau superior que només faran alguna prova de matèries de la fase específica.

 

També a causa de les mesures de seguretat sanitària davant el Covid-19, aquesta edició de les PAU, que comença amb l'examen de Llengua castellana i literatura, durarà un dia més que habitualment per a evitar aglomeracions, fins al divendres, i es realitzarà amb una ocupació de les aules d'entre una cinquena i una sisena part de la seva capacitat.

 

Els estudiants que es presentin a les Proves d'Accés a la Universitat podran consultar les notes el dilluns 27 de juliol.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure