Sant Adrià se suma al manifest per denunciar el maltractament a la gent gran

 

Diverses associacions, entitats i, fins i tot, Ajuntaments de diferents ciutats han elaborat un manifest per denunciar el maltractament a les persones grans arran de l'actual crisi sanitària de la COVID-19. En el manifest, es denuncia la situació d'aquestes perones que viuen en Centres Residencials i també dels professionals que hi treballen."Aproximadament el 90% de les persones residents tenen una situació de dependència, per tant, necessiten cura i atenció". Es posa de manifest, a més, el retard en la dotació de les mesures de protecció en aquests centres, ja que fins que no han passat gairebé dues setmanes de l'esclat del virus, no s'ha actuat.

 

Un altre aspecte que es denuncia en aquest manifest són els criteris de selecció a les unitats de cures intensives, la UCI i es demana als agents titulars de responsabilitats que dotin dels recursos extraordinaris necessaris en una situació d’emergència com l’actual per evitar situacions de vulneració dels drets de les persones grans. També es posa de manifest la manca de recursos, mesures, serveis i campanyes davant les situacions de maltractament a persones grans.

 

Per últim, es posa un fort accent en el missatge que els mitjans de comunicació transmeten en referència a aquest tema: "Els constants missatges en els mitjans de comunicació que transmeten les dades oficials i altres informacions, estan generant una important sensació d’inseguretat, angoixa, ansietat i por a les persones grans, així com als seus familiars i entorn. Demanem als mitjans de comunicació tenir cura de la informació i de la forma en què la transmeten".

 

L'Ajuntament de Sant Adrià, i tota la ciutat així, s'ha sumat a aquest manifest. Recordem que fa només uns dies el Departament d'Afers i Treball Social va intervenir la Residència Sant Adrià per manca de direcció i de mesures d'higiene i aïllament.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure