Sant Adrià s’afegeix a la campanya «Puc aprendre, puc treballar» pel Dia de l’Autisme

 

Cada any, amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, des de les associacions es promou una campanya amb un objectiu: visibilitzar la realitat del col·lectiu, les seves capacitats, prioritats i necessitats. Enguany, l'Ajuntament ha volgut participar en la conscienciació de les persones autistes elaborant un escrit amb el suport del "Grup de suport a la ciutadania de Sant Adrià amb fills amb autisme", tot això en el marc de la campanya "Puc aprendre, puc treballar". A més, el consistori s'ha il·luminat de blau, en commemoració de l'efemèride.

 

A continuació, adjuntem part de l'escrit:

 

Sota el lema “Puc aprendre. Puc treballar” aquest any 2020 volem centrar l'atenció entorn de dos eixos fonamentals per a la millora de la qualitat de vida de les persones autistes: l'accés a una educació i a una ocupació de qualitat que s'adeqüi a les capacitats, prioritats i necessitats específiques de cada persona amb TEA. Permetre a les persones amb TEA viure satisfactòriament i de la manera més autònoma i independent possible requereix augmentar la conscienciació sobre l'autisme en la societat i promoure una millor comprensió del trastorn per a incloure i fer costat a les persones amb TEA. Això permetrà reconèixer les seves capacitats, prioritats i necessitats; crear i mantenir els serveis de suport necessaris; i promoure l'accessibilitat del col·lectiu en tots els sectors.

 El compromís dels representants polítics és important per a fer efectius els drets de les persones amb TEA en aquests dos àmbits principals (educació i ocupació), agraïm l'interès i implicació de la nostra regidora Filo Cañete.

 Si vols donar suport a la campanya “Puc aprendre. Puc treballar” i mostrar així el teu compromís i solidaritat amb les persones amb TEA i les seves famílies, és molt fàcil: tan sols has de compartir en les teves xarxes socials una foto, un vídeo o un gif fent el gest de la campanya, al costat de l'etiqueta #DíaMundialAutismo.

Quin és el gest? Tan senzill com sostenir amb la mà una eina o utensili, vinculada a l'àmbit de l'educació o del treball i relacionada amb alguna de les teves habilitats o capacitats. L'objectiu d'aquest gest és mostrar que cada persona és diferent i té unes determinades fortaleses, que la societat pot i ha de fomentar per a ser cada vegada més inclusiva i respectuosa amb la diversitat.

 

Visibilitat també en aquests dies de confinament

 

Recordem també que aquest col·lectiu es troba sent protagonista aquests dies d'estat d'alarma perquè els familiars que han de sortir a passejar amb persones autistes han d'anar senyalitzats amb una peça blava per tal d'evitar escridasses dels balcons per part dels veïns o veïnes que es queixen. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure