Sant Adrià rep participants del projecte ‘Comenius’ de sis països europeus

11/02/2014 – El Col·legi Túrbula ha inaugurat aquest dilluns la cinquena trobada del Projecte Europeu Comenius, en el que participen professorat i alumnat de Grècia, Hongria, Itàlia, Polònia, Romania i Turquia.

El Col·legi Túrbula ha inaugurat aquest dilluns la cinquena trobada del Projecte Europeu Comenius, en el que participen representants de sis països europeus que comparteixen professorat i alumnat de Grècia, Hongria, Itàlia, Polònia, Romania i Turquia. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, el regidor d’Educació, Gregorio Belmonte, així com representants de la Delegació Territorial d’Ensenyament.

 

Un vídeo de les altres quatre trobades anteriors, en diferents països participants, ha iniciat la sessió, seguit per un altre vídeo en el que s‘ha presentat la ciutat, així com una breu síntesi d’altres llocs que visitaran els participants europeus instal·lats a Sant Adrià durant quatre dies, alternant el coneixement de nous llocs amb tallers sobre música i sempre amb l’anglès com a llengua de comunicació.

 

Dues actuacions de música i dansa per part de representants de Grècia i Romania han tancat l’acte. Avui, dimarts, els visitants europeus coneixeran l’ajuntament adrianenc.

 

Què és el programa Comenius?

 

Els projectes Comenius tenen  com objectiu  millorar la qualitat de l'ensenyament, reforçar la seva dimensió europea i promoure l'aprenentatge d'idiomes i la mobilitat. Així, dóna suport a associacions entre escoles, projectes relacionats amb la formació del personal implicat en l'ensenyament i xarxes en aquests àmbits. Enguany, el títol del projecte és “Our voices across Europe”, la idea  principal del qual és desenvolupar el coneixement i la comprensió entre els joves de diverses cultures europees a través de la música.
 

Edicions anteriors a Sant Adrià

 

Aquests és el tercer Comenius en el que participa un centre adrianenc. El curs 2000-01, l’Institut Manuel Vázquez Montalban va ser l’escola pionera amb el projecte “Mare Nostrum: l’herència grecoromana de la Mediterrània”, amb centres de França, Grècia i Itàlia. El curs 2004-05, el mateix centre MVM va desenvolupar un segon Comenius anomenat “Energia i Societat; cap una escola sostenible”, amb centres de Romania i Turquia.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure