Sant Adrià recupera el solar d’una antiga indústria abandonada i plena de runa

24/10/2017 – Els terrenys estaven ocupats per una fàbrica d’àrids que va desaparèixer i va deixar deutes a l’Ajuntament.

El Ple de Sant Adrià va aprovar en la sessió del passat dia 16 les clàusules del plec de licitació d’un solar ubicat entre els barris del Besòs i Via Trajana. Es tracta d’uns terrenys que estaven ocupats per una fàbrica d’àrids que va entrar en concurs de creditors i va acabar tancant fa més de dos anys. La pastilla va quedar plena de material i runes de l’activitat empresarial, una situació que l’Ajuntament ha hagut d’endreçar ara, després de recuperar la possessió del solar per ordre judicial.

 

L’immoble està ubicat a la confluència entre els carrers de Via Trajana, Guipúscoa i la via del Ferrocarril. L’anterior inquilí “va desaparèixer” de l’espai, explica el regidor d’Hisenda, Pedro Rivero, deixant en deute mesos de lloguer a l’Ajuntament. Rivero comenta que el Consistori no ha aconseguit cobrar els imports pels expedients que va obrir.

 

“Ens vam posar en contacte amb totes les adreces que teníem de l’administrador i vam fer els passos per requerir-lo perquè abonés el lloguer o renunciés a la concessió. No va ser possible perquè l’empresa no està localitzable ni ningú d’ella. Ens arriba que van canviar de nom i que poden ser en algun país de Sudamèrica”, assegura el regidor.

 

L’Ajuntament va emprendre un litigi al jutjat per fer-se de nou amb el terreny, que s’ha resolt recentment. Segons Rivero, el procés per accedir a la propietat s’ha allargat al voltant d’un any i mig.  

 

Després d’aquest procés judicial, l’Ajuntament podrà publicar la licitació en les properes setmanes per arrendar l’espai, que continua replet de deixalles. L’Ajuntament tampoc ha aconseguit que l’anterior llogater financiï la neteja, així que ha optat per posar com a condició als interessats en instal·lar-se a la parcel·la que assumeixin el preu de retirar la runa, que s’estima en uns 24.000 euros, segons Rivero.

 

Tot i que l’Ajuntament no pagarà per acondicionar el solar, sí que compensarà la despesa de qui llogui l’espai reduint-li durant el primer any el preu del lloguer a una mica més de 800 euros. Passat els primers 12 mesos, i segons les condicions aprovades pel Ple, el preu mínim a percebre dels privats serà de 3.500 euros mensuals (IVA inclòs), el que suposarà un injecció d’ingressos pel Consistori de més de 40.000 euros durant cadascun dels quatre anys de lloguer. La durada del contracte és excessiu per alguns grups de l’oposició, com Cs o MES, mentre que per Sant Adrià en Comú o ICV-EUiA l’Ajuntament hauria de donar un ús municipal al terreny.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure