Sant Adrià recull 210 quilos de vidre que es transformaran en quilos de menjar per al Banc d’Aliments

La campanya “1 Kg de vidre per 1 Kg d’aliments” d’Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i la Federació  Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL), han fet possible que 12.000 famílies rebin aliments, en aquests moments tan especials i complicats.

 

La campanya, que s’ha dut a terme durant la primera quinzena de desembre de 2020, animava a la ciutadania de 44 municipis d’arreu d’Espanya a dipositar la major quantitat possible de residus d’envasos de vidre als 152 contenidors habilitats amb la imatge de la campanya. Gràcies al compromís ciutadà amb el reciclatge de vidre, s’ha recollit un total de 45.138 quilos de vidre. Ecovidrio ha transformat aquesta quantitat en els mateixos quilos d’aliments per ajudar als més necessitats, l’equivalent a més de 90.000 raciones de menjar.

 

A Catalunya, han participat 7 municipis: Vila-seca, Figueres, Viladecans, Sant Adrià de Besòs, Rubí, Gavà i Barberà del Vallès. Concretament a Sant Adrià de Besòs, s’han recollit 210 kg als 2 contenidors que es van ubicar del 4 al 15 de desembre a la pl. del Mercat Municipal d’Abastaments i a la pl. de Josep Tarradellas (davant del carrer Fleming).

 

L’objectiu de la campanya ha tingut una vessant solidària però també de sensibilització ambiental que pretén conscienciar sobre la importància de reciclar els envasos de vidre.

 

 

Beneficis ambientals del reciclatge de vidre

 

El vidre que es diposita als contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a fabricar nous envasos. Aquest cicle pot fer-se infinites vegades i sense perdre les propietats originals del material.

 

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre reciclat a la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la natura, evitant així l’erosió dels sols i la desforestació del nostre entorn. A més, en el es minimitzen les emissions de CO2 en el procés de fabricació, s’estalvia energia i evitem el creixement dels abocadors.

 

Dades de reciclatge de vidre a Sant Adrià de Besòs

 

Segons les últimes dades de l’any 2019, es van recollir als contenidors verds de Sant Adrià de Besòs un total de 424 tones d’envasos de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar una mitjana de 11,34 kg.

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,618SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure