Sant Adrià impulsa la creació del Primer Consell Infantil de la ciutat

30/11/2012. Estarà format per nens i nenes d'entre 9 i 14 anys, tots ells i elles representants de diferents entitats socials i d'oci infantil del municipi.

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants, l'Ajuntament de Sant Adrià ha posat en marxa un òrgan de participació infantil, que és una prioritat i un dels objectius de la Regidoria d'Infància en el mandat 2011-2015.Així, sensibilitzats i motivats amb l'objectiu de protegir i vetllar pels drets dels infants, amb especial incís en el “Dret a opinar i a ser escoltat”, des de principis d'any s'està treballant per tal de donar inici al que haurà de ser el primer Consell Infantil de Sant Adrià de Besòs, format per nens i nenes d'entre 9 i 14 anys, tots ells i elles representants de diferents entitats socials i d'oci infantil del municipi. En aquesta tasca dóna suport i assessorament l'Àrea de Benestar Social i Atenció a les Famílies de la Diputació de Barcelona, així com la Fundació Catalana de l'Esplai.

 

Aquest Consell té com a funció principal la creació d'un grup de “petits assessors” de l'alcalde i dels regidors i regidores en tots aquells temes que tenen a veure amb la seva ciutat. Propostes de millora, plantejaments constructius… en resum, propostes vistes amb ulls d'infant. Una feina participativa on el treball amb les entitats socials i els centres d'educació municipals, conjuntament amb els espais de trobada infantil, la taula de coordinació amb els serveis infantils i la difusió dels Drets dels Infants són els eixos de treball. Aquests eixos, juntament amb els objectius de participació infantil i de difusió dels drets dels infants, ens donaran com a resultat la continuació de la participació en un futur dins  la resta de consells del municipi.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,580SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure