Sant Adrià enceta la Festa Major amb un pregó local i juvenil

8/9/2012.  L'Agrupament Escolta i Guia Sant Adrià i l'esplai Gadgetosplai van iniciar la celebració, que avui continua amb molts més actes

Des d'ahir a dos quarts de vuit de la tarda, Sant Adrià de Besòs es troba immers en quatre dies intensos de Festa Major. Ahir, el pregó inaugural va donar el tret de sortida, gràcies a les dues entitats escollides per relitzar-lo:  l'Agrupament Escolta i Guia de Sant Adrià i l'esplai Gadgetosplai. Els joves integrants d'ambdues entitats locals de lleure infantil van adreçar-se a la gent de la vila des de la balconada. Allà, totes dues entitats van donar a conèixer la seva història -els primers havent complert 50 anys i els altres 25-, així com la seva activitat i la seva manera de veure la societat. També van agraïr a l'Ajuntament la seva elecció i van desitjar el millor a la ciutadania. Abans, l'alcalde adrianenc, Sito Canga (PSC), havia instat els ciutadans a gaudir de la festa "en tots els sentits, però sempre en convivència, com sempre ha passat a una ciutat acollida com la nostra". El batlle adrianenc, acompanyat per la corporació municipal en una sala de plens que no es va acabar d'omplir, també va agraïr l'esforç de les entitats adrianenques i dels spònsors per poder fes possible la festa en aquests "temps difícils".

Acabat el pregó, i com és habitual, es van llençar els 'chupinazos', marca de la casa de la localitat navarresa de San Adrián, agermanada amb la localitat del Besòs. Tot seguit, la música va començar a sonar a la plaça de la Vila, que es va acabar omplint ràpidament: primer, amb el Concert de Gala de la mítica Orquestra Maravella, i després amb el ball d'envelat. A poca distància, a tocar del riu, a la Rambleta, va tenir lloc el Festival de Rock a l'espai jove. Hi van actuat Solam, SHOT, Vesper Crime, Kalabika i el grup local organitzador, els Yelowarriors.

Pel que fa a avui dissabte, una de les grans cites de la Festa Major tindrá lloc a les 12h a la plaça de la Vila, on es gravarà el flash-mob de la Rumba de Sant Adrìa, organitzada per l'Esbart Dansaire. Abans, a les 11h, farà a l'església de Sant Adrià la missa en honor al patró, mentre que a les 12h també s'inaugurarà la Mostra de Titelles de l'Ateneu Adrianenc. A la tarda (17h), la Festa del Riu promet activitats i emocions multitudinàries, mentre que a les 19h es farà l'acte protocol·lari de reconeixement a les Forces de Seguretat Locals i els Jutges de Pau que Sant Adrià ha tingut des de mitjans del segle passat. El correfoc, el concert del grup Amelie (22:30h) a la plaça de la Vila, i la ruta del Quinto posaran el punt i final a la jornada de dissabte.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,570FansAgradda
1,544SeguidorsSeguir
2,578SeguidorsSeguir
35SubscriptorsSubscriure